Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Tokaç ‘engellemeler bizi yıldıramaz’ mesajı verdi

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Hakan Tokaç, partinin kuruluş aşamasında büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, Baskı devam ediyor, engellemeler bizi başta yıldırmadığı için yıldıracağını düşünmüyorum” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
02 Haziran 2022, Perşembe - 17:33
Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Tokaç ‘engellemeler bizi yıldıramaz’ mesajı verdi

Hakan Tokaç, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Tokaç, teşkilatlanma aşamasında bazı partililerin “Başkanım biz çalışırız ama üye yapmayın dediğini” anlattı.

 “Benim devletle işim var veya benim oğlum bir devlet kurumunda çalışıyor, başına bir iş gelir” cevaplarıyla karşılaştıklarını aktaran Tokaç, “Yani bir korku dünyası yaratılmış. “İnsanlar gerçekten siyaset yapmak istiyorlar. Gerçekten faydalı olmak istiyorlar. Ancak bu durumlardan ötürü de asaleten üye olamıyorlar.” şeklinde konuştu.

"Bazı partiler sadece TC kimliğiyle üye yapıyor"

Hakan Tokaç şunları söyledi:

“Bin üye yapmışsak 500’ü istifa ediyor. Ertesi gün 1000 üye daha yapmışsak yine 500’ü istifa ediyor. Şu da oluyor. Biz bire bir yapıyoruz. Vatandaşın imzasını, üye tutanağını alıp birebir yapıyoruz. Bazı partilerin sadece TC kimlikleriyle üye kayıtları yaptıklarını da duyuyoruz.”

“Bir partiden istifa ediyor ertesi gün yine aynı parti üyesi çıkıyor”

“ Çünkü çok yakın örnek genel merkezlerimizdeki başkanlarımızdan birisinin eşi 3 defa başka parti üyesi çıktı, istifa etmesine rağmen. Eşini üye yapmaya çalışıyor –başka parti üyesi olduğu zaman Yargıtay’da izin vermiyor sizin üye yapmanıza- istifa ettiriyor e-devletten. Ertesi gün tekrar üye yaptırmak istiyor, tekrar üye çıkıyor. Bunu 3 defa yaşadık. Canlı bir örnektir.”

“Parti kurucusu olmam yüzünden maddi manevi pek çok sıkıntıyla uğraştık”

Partinin kuruluş aşamasında çok büyük sıkıntılar çektiklerini vurgulayan Tokaç, şöyle devam etti:

“ Bu kuruluş göbeğinde olan bir kişi olarak bunun ceremesini de ben çok çektim. Hem ticari olarak hem manevi olarak birçok sıkıntılarla uğraştık. Partiyi kurduğumuzda, o tarihlerde uzun bir aradan sonra bu şekilde kurulan ilk partiydik. Bizden sonra diğer partiler kuruldu. Bu aslında önü açan bir oluşumdu. Bu sıkıntılar gün geçtikçe azaldı.”

“Baskı devam ediyor”

“ Halen daha bir ilçe binası oluştururken veya teşkilat oluştururken toplumsal baskı devam ediyor. Ticari baskı bir müddet daha devam edecek. Bunun ekonomik boyutları da var. Siyaset yapan arkadaşların bir taraftan da ekonomik olarak buraya katkıda bulunması gerekiyor. Çünkü biz hali hazırda seçime girmiş, hazine yardımı alan bir şekilde maddi imkanları olan bir parti değiliz. Haliyle bu tip partilerinde hayatta kalabilmeleri için bağışlarla, arkadaşların gayretleriyle, bunlar yürütüyorlar. Umarım daha da çoğalır. Ve kimsenin uğraşmayacağı, uğraşamayacağı düzeye geliriz. Bu engellemeler bizi başta yıldırmadığı için yıldıracağını düşünmüyorum.

.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1550075/gelecek-partisi-ankara-il-baskani-tokac-engellemeler-bizi-yildiramaz-mesaji-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.