Stoltenberg: Savaş uzun yıllar sürebilir!

Alman medyasına röportaj veren NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ürkütücü açıklamalarda bulundu. Jens Stoltenberg, “Savaşın yıllarca sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız” dedi.
Mevlüt Peker
|
19 Haziran 2022, Pazar - 10:37
Stoltenberg: Savaş uzun yıllar sürebilir!

NATO Genel Sektereri Jens Stoltenberg, Rusya-Ukrayna arasında 24 Şubat 2022 tarihinden bu tarafa süren savaş ile ilgili Alman medyasına çok önemli açıklamalar yaptı. Ukrayna ordusuna gönderilen son teknoloji silah tedarikinin bilhassa Donbass bölgesinin Rus kontrolü altından çıkarmayı sağlayabileceğini ifade eden Jens Stoltenberg, “Savaşın yıllarca sürebileceği gerçeğine hazırlanmalıyız. Ukrayna’yı desteklemekten vazgeçmemeliyiz. Maliyetleri yüksek olsa bile sadece askeri destek için değil, artan enerji ve gıda fiyatları nedeniyle de Ukrayna’ya destek vermeliyiz." dedi.

Yardım paketi masaya yatırılacak

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, geçen günlerde yaptığı açıklamada, Haziran ayı sonunda İspanya’nın başkenti Madrid'de gerçekleştirilecek NATO Zirvesi’nde, Ukrayna için yardım paketi oluşturulması üzerinde anlaşma sağlanmasının öngörüldüğünü bildirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1591477/stoltenberg-savas-uzun-yillar-surebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.