Latif Şimşek'ten "Cemal Enginyurt sayemde yeniden milletvekili oldu" çıkışı

Gazeteci Latif Şimşek,"Cemal Enginyurt ile hiçbir husumetim, kişisel kavgam, alıp veremediğim yok. Kırıcı bir tartışmamız bile yok” dedi. Şimşek, birlikte yaptıkları televizyon programları sayesinde Enginyurt'un kendisini MHP ve Devlet Bahçeli'ye affettirerek tekrar milletvekili aday listesine alınarak seçildiğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
11 Ağustos 2022, Perşembe - 14:56
Latif Şimşek'ten "Cemal Enginyurt sayemde yeniden milletvekili oldu" çıkışı

Latif Şimşek Ankara Masası Gündem Programında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Şİmşek, programda Cemal Enginyurt ile tartışması ve darp olayını değerlendirdi

"Cemal Enginyurt ile hiçbir husumetim, kişisel kavgam, alıp veremediğim yok. Kırıcı bir tartışmamız bile yok” diyen Şimşek, Enginyurt’u o dönem partisi olan MHP dışladığında bile Dinamit programına çıkardığını söyledi.

Şimşek, “İyilikten başka bir şey yapmadım” ifadesini kullandı.

Saldırının planlı olduğunu öne süren Şimşek şöyle devam etti:

"İtibarı yokken biz TV programlarında destek verdik"

"Cemal Enginyurt ile ben belki 2 yıl boyunca Dinamit’te program yaptım. O dönemde Devlet Bahçeli, MHP çizmişti Cemal Enginyurt’un üstünü, çok farklı sebeplerden dolayı. Ve Ordu’da da hiç bir itibarı kalmamıştı. Biz televizyon programlarında destek verdik." 

"Bizim sayemizde kendisini affettirdi ve yeniden milletvekili listesine kondu"    

"O dönemde de vatan millet adına gerçekten güzel şeyler söylüyordu. Ben biliyorsun Dinamit’te karşıt görüşleri ekrana çıkarıyorum. O da iyi bir tartışmacıydı televizyonculuk açısından. O yüzden Dinamit’in ekranlarını kendisine uzun süre açtım. O sayede yeniden kendisini affettirdi. Ordululara da affettirdi ve Cumhur İttifakı tarafından listeye konuldu. O dönemde öyle şeyler söylüyordu ki- konuklarla elbette tartışmalar oluyordu- Korgeneral Erdoğan Karakuş Ak Parti’ye AKP dedi diye neredeyse adamın üstüne saldıracaktı. Yani o derece Cumhur  İttifakı’nı  savunan bir imdi. Şimdi siyasi çizgisine baktığınız zaman kıa sürede çok büyük savrulmalar görüyorsunuz. Ben Ona iyilikten başka bir şey yapmadım”

“Ne TBMM’ye ne de kendisine oy veren seçmene yakışıyor”

"Bir milletvekilinin bir provokasyonun parçası olması, asla kabul edilemez. Böyle bir insan ne Türkiye Büyük Millet Meclis'ine yakışıyor ne de ona oy vererek onu milletvekili yapan seçmene yakışıyor. "

“Pişmanlık değil kuyruğunu kurtarma açıklaması”

"Dilediği özür, çok mu doğru? Cemal Enginyurt sanki özür dilemiş gibi, gerçekten yaptığına pişman olmuş gibi. O bir pişmanlık açıklaması değil. O kuyruğunu kurtarma açıklaması. Ama kuyruğunu kurtaramaz o şekilde.”

“Gültekin Uysal da zan altına girmiştir”

“ Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da siyaseten büyük bir zan altına girmiştir. Bu saldırıyı kınamayarak, bu saldırıyı ayıplamayarak, geçmiş olsun mesajı bile yayınlamayarak Gültekin Uysal da bu saldırının yanında olduğunu göstermiştir. Bizde Anadolu'da bir ahlak, bir edep vardır. Haksız olan kendi kardeşin bile olsa, haksız olan baban bile olsa haklının yanında duracaksın.”

“Yüzlerce destek telefonu aldım, minnettarım”

“ Gerçekten o kadar büyük destekler geldi ki, başta sayın cumhurbaşkanı olmak üzere herkes arayıp geçmiş olsun dileklerini iletti. Herkes sürecin takipçisi olacağını söyledi. Benim için çok anlamlı desteklerdi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu , Numan Kurtulmuş, 6'lı masa dışındaki bütün partilerin genel başkanları arayıp sürecin takipçisi olacaklarını söylediler. Onun dışında hiç tanımadığım insanlardan yüzlerce telefon aldım. Hepsine buradan minnettarım. Kimin haklı, kimin haksız olduğunu anlatmaya gerek yok. Dolayısıyla yapılan alçaklıklar ortada herkes bunu görüyor. "

"Gazeteciler arasında kamplaşma kutuplaşma olmasın"

Gazeteci Latif Şimşek, basın meslek örgütlerini de kendisine yönelik şiddet olayını kınamadıkları gerekçesiyle eleştirdi.

Hiç bir gazeteciye saldırıyı hoş görmediğini ve kınadığını vurgulayan Şimşek, "Bu süreç gazetecilere saldırıyı normalleştirmeye gider. Canı sıkıldıkları her haberde gazetecilere saldırırlar. Herkes aklını başına toplasın. Gazeteciler arasında kamplaşma kutuplaşma olmasın.Gazeteciler, gazeteci meslek örgütleri tek vücut olmalı" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1708409/latif-simsekten-cemal-enginyurt-sayemde-yeniden-milletvekili-oldu-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.