TBMM Genel Kurulu 48 gün sonra toplandı

Ankara Masası
|
02 Haziran 2020, Salı - 17:36
TBMM Genel Kurulu 48 gün sonra toplandı

TBMM Genel Kurulu, koronavirüsle mücadele tedbirleri kapsamında 16 Nisan'da ara verdiği çalışmalarına 48 gün sonra yeniden başladı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç başkanlığında toplandı.

Bilgiç, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrasında "yeni normal"e dönüşle birlikte Meclisin yoğun çalışmalarına bugün başladığını belirtti.

Başta sağlık çalışanları olmak üzere salgınla mücadele sürecinde emeği geçenlere teşekkür eden Bilgiç, milletvekillerinden, Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığının önerilerine uyum sağlamalarını, sosyal mesafe ve maske kullanımı kurallarına dikkat etmelerini rica etti.

Üç milletvekilinin gündem dışı konuşmasının ardından Genel Kurul gündemine geçildi.

Genel kurul gündemi

Meclis yoğun çalışmalarına bugünden sonra da eski düzeninde devam edecek. Genel kurul gündemine önümüzdeki günlerde baro ve meslek odalarının yapısının değiştirilmesi, siyasi partiler yasası gibi pek çok konu gelecek.

Bu arada Meclis binası ve Genel Kurul salonunda yeni koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında alınan yoğun tedbirler de dikkat çekti.

Alınan tedbirler doğrultusunda Genel Kurul Salonu'nda bulunan milletvekilleri, Meclis çalışanları ve gazeteciler maske taktı.

Milletvekilleri sıraları sosyal mesafe kuralı gereği birer koltuk boş bırakılarak düzenlenirken, milletvekilleri yerlerinden ve kürsüden maskelerini çıkarmadan konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/21753/tbmm-genel-kurulu-48-gun-sonra-toplandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.