Mamak Belediyesi Spor Kulübü Milli Taekwondocuları kadrosuna kattı

Mamak Belediyesi Spor Kulübü, bünyesinde bulunan şampiyon sporculara iki yeni isim daha dahil etti.
Büşra Bayrak
|
17 Eylül 2020, Perşembe - 15:14
Mamak Belediyesi Spor Kulübü Milli Taekwondocuları kadrosuna kattı

Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olimpik Sporcu ve Dünya Taewondo en iyiler sıralamasında rank 2 olan Milli Taekwondocu Rukiye Yıldırım ve Olimpik sıralamasında rank 4. sırada yer alan Milli Taekwondocu Zeliha Ağrıs yeni dönemde Mamak Belediyesi Spor Kulübü için mücadele etmeye hazırlanıyor.

İki olimpik sporcu için Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin katılımıyla Hidayet Türkoğlu Spor Salonunda imza töreni gerçekleştirildi. 

Atılan imzalarla birlikte  Milli Taekwondocu Yıldırım ile Ağrıs artık Mamak Belediyesi Spor Kulübü forması giyecekler.

"Sporcu sayımızı  bin 400 seviyesine çıkarmayı planlıyoruz"

Dünya şampiyonu iki sporcuyu da kulübe kazandırdıklarından dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Köse,  “Mamak’ın sporun merkezi olacağı iddiasıyla yola çıktık. Çünkü Mamak’ta genç nüfusumuz çok. Gençlerimiz çok, umudumuz çok. Geleceğe güvenle bakıyoruz. Biz de çocuklarımıza inanıyoruz ki bedensel etkinliklerini arttırdığımız sürece, bedeni sağlıklı olan çocuklarımızın zihinlerinin de sağlıklı olacağına inanıyoruz. Onun için ilk günden beri spora olan desteğimiz sürüyor. Mamak Belediyesi Spor Kulübünde 12 branşta gençlerimize hizmet vermekteyiz. Lisansı yetişmeyenlerle beraber 829 sporcumuz var. Bu sayıyı önümüzdeki dönem bin 400 seviyesine çıkarmayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 "Hem şehrimize hem de ülkemize başarı hikayeleri yazdırmayı umut ediyoruz"

Milli sporcuları tanıtan Köse, “Bugün de burada Spor Kulübü Tekvando takımımıza şampiyon sporcularımızı transfer ederek, hem şehrimize hem de ülkemize başarı hikayeleri yazdırmayı umut ediyoruz. Şampiyonlar Mamak’tan çıkar, şampiyonlar Mamak’ta yetişir diyoruz. Avrupa ve Dünya Şampiyonu Olimpik Sporcu ve Dünya Tekvando en iyiler sıralamasında ikinci sırada olan Milli Tekvandocu Rukiye Yıldırım, aynı zamanda kendisi Mamaklı Rukiye kızımızın ve Olimpik sıralamasında dördüncü sırada yer alan Milli Tekvandocu Zeliha Ağrıs’ı yeni dönemde Mamak Belediyesi Spor Kulübü forması giyecek” açıklamalarında bulundu.

“İlk spora başladığım yerden 2021 Tokyo Olimpiyatlarına gideceğim”

 Mamak Belediyesi camiasına katıldığı için mutluluğunu dile getiren milli sporcu Rukiye Yıldırım, “İlk tekvandoya başladığım yer Mamak’tı. Yıllar içerisinde başka yerlere transfer oldum. Şimdi 2021 Tokyo Olimpiyatlarında yarışacağım ve bu olimpiyatlara gitmeden tekrar Mamak Belediyesi’ne gelmek beni çok mutlu ediyor. İnşallah çok çalışacağız sizlere elimden geldiği kadar güzel madalyalar getireceğim. İnşallah bir olimpiyat şampiyonu olarak elimden gelen her şeyi yapacağım” dedi.

“Bu ailenin bir parçası olmak benim için gurur verici”

  Mamak Belediyesi Spor Kulübü’nün bir parçası olduğundan mutluluk duyduğunu söyleyen Avrupa Şampiyonu Milli sporcu Zeliha Ağrıs, “Mamak Belediyesine katıldığım için çok mutluyum. Bu ailenin bir parçası olmak benim için gurur verici. İnşallah daha güzel başarılar elde edeceğiz” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/171572/mamak-belediyesi-spor-kulubu-milli-taekwondoculari-kadrosuna-katti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.