Ankaralı siyasilerden 12 Eylül paylaşımı

Ankaralı siyasiler, 12 Eylül 1980 darbesinin 43. yılında sosyal medya hesapları üzerinden mesaj paylaştı.
Ecem Çetin
|
12 Eylül 2023, Salı - 10:30
Ankaralı siyasilerden 12 Eylül paylaşımı

Demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen 12 Eylül 1980 darbesinin üzerinden 43 yıl geçti.

Darbenin 43.yıl dönümünde Ankaralı siyasilerden paylaşımlar geldi. 

İşte siyasi isimlerin o paylaşımları;

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "43 yıl önce yaşadığımız demokrasimizin kara lekesi 12 Eylül'ü unutmayacağız. Yegane temelimiz olan cumhuriyetimize karşı yapılan saldırıların karşısında durmaya devam edeceğiz. Milli iradeye karşı yapılan tüm hareketleri kınıyor, bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum."

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, "Halkın iradesi, hangi sebeple olursa olsun ayaklar altına alınamaz. Milletimiz, 15 Temmuz 2016’da demokrasi tarihimizin kara lekesi darbeleri tarihin tozlu raflarına göndermiş ve “Yeter! söz milletindir.” demiştir. #12Eylül’ü ve açtığı yaraları unutmadık, unutmayacağız!"

ABB  CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, "Demokrasi tarihimizin kara lekesi 12 Eylül darbesinin yıl dönümünde, yaşamış olduğumuz bu büyük acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Milletimizin hür iradesini hedef alan her türlü darbenin karşısında, demokrasinin teminatıyız. #12Eylül1980"

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, " Üzerinden geçen 43 yıla rağmen acısı yüreklerimizde hiçbir zaman dinmedi! #12Eylül darbesinin yıl dönümünde ülkemizin tarihine sürülen bu kara lekeyi bir kez daha kınıyor demokrasi uğruna şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, " Demokratlar ilk günden beri hem sivil hem askeri vesayete karşı durdu Çünkü, bu ‘varoluş’ sebebimiz. Çünkü, Demokrat Parti bu yüzden doğdu. Sadece millete yaslandı, sadece milleti için çalıştı. 12 Eylül’ün yıldönümünde millet iradesine silah doğrultanları bir kez daha kınıyoruz. Tüm darbeleri lanetliyoruz. Sivil vesayeti de şiddetle reddediyoruz. " 

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, " Demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçen #12Eylül darbesinin yıldönümünde, darbenin her türlüsünü bir kez daha reddediyorum. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi ‘Egemenlik kayıtsız şartsız Milletindir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1771558/ankarali-siyasilerden-12-eylul-paylasimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.