Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı açılış programı kapsamında İstanbul'da Sancaktepe'de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde konuştu. Erdoğan,''Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak, velilerimizi kırtasiye gezmekten kurtardık'' dedi.
Onur Çetinkaya
|
12 Eylül 2022, Pazartesi - 11:42
Cumhurbaşkanı Erdoğan 2022-2023 eğitim ve öğretim yılında konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni eğitim ve öğretim yılında öğrencilerin heyecanına ortak oldu.

İstanbul'da Sancaktepe'de Arif Nihat Asya Anadolu Lisesi'nde konuşan Cumhurbaşkanı, eğitime yapılan yatırımlardan bahsetti.

''Velilerimizi kırtasiye gezmekten kurtardık''

Öğrencilerin ders kitaplarına ücretsiz bir şekilde ulaşabildiğine dikkat çeken Erdoğan, ''Ders kitaplarını ücretsiz bir şekilde dağıtarak, velilerimizi kırtasiye gezmekten kurtardık.'' açıklamasında bulundu.

Kız çocuklarının okula gitmesinde yüzde 30 seviyesinin yüzde 90'a çıkarıldığının altını çizen Cumhurbaşkanı,'' Hiç şüphesiz ki eğitime en büyük desteği biz verdik. Her yıl bütçeden en büyük payı eğitime ayırdık. Derslik sayımızı ikiye katlayıp kalabalık sınıf sorunu da çözdük'' diye konuştu.

''Teknofest kuşağı''

Gayelerinin başarılı ve ahlaklı gençler yetiştirmek olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Genç nüfusumuzun önünü tıkayan değil, geliştiren bir araç olarak gördüğümüz eğitim ve öğretime büyük önem veriyoruz.   Zihni ve kalbi boş avare bir gençlik değil; ilim, fikir ve erdem sahibi bir gençlik istiyoruz. Bunun adı Teknofest kuşağıdır.'' dedi.

''Köksüzlere kulak asmayın''

Öğrencilere , gençlere değer veren hükümet ve cumhurbaşkanına sahipsiniz diyen Erdoğan,'' Türkiye artık gençlerini tehdit olarak gören eski Türkiye değil. Bugün gençlerine değer veren bir cumhurbaşkanına, hükümete, devlete sahipsiniz. Biz tarihi son 1 asra hapsedilemeyecek kadar büyük bir milletiz. Size binlerce yıllık tarihinizi unutturmaya çalışan köksüzlere kulak asmayın. Şanlı tarihinizle gurur duyun, zaferlerinizle, kültürünüzle, değerlerinizle iftihar edin.'' diye seslendi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1771650/cumhurbaskani-erdogan-2022-2023-egitim-ve-ogretim-yilinda-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.