PKK'nın talimatıyla ormanları yakan sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Adana'da terör örgütü PKK'nın talimatıyla 5 ayrı noktada orman yangını çıkaran, polis ekiplerinin sıkı takibiyle yakalanıp tutuklanan Ali Kurttepe'ye 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi.
Onur Çetinkaya
|
16 Eylül 2022, Cuma - 16:34
 PKK'nın talimatıyla ormanları yakan sanığa ağırlaştırılmış müebbet

Adana'nın Çukurova ilçesi, Belediye Evleri Mahallesi’nde şehit polisler için oluşturulan hatıra ormanında geçen yıl 24 Eylül’de bilinmeyen nedenle yangın çıktı.

İtfaiye ekiplerince söndürülen yangınla ilgili soruşturma başlatıldı. Aynı ilçedeki Topalak, Dörtler ve Örcün mahallelerindeki ormanlarda da 29-30 Eylül ve 3 Ekim 2021’de de yangınlar çıkınca Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kundakçılık şüphesiyle araştırma yaptı. 

Güzergahlardaki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyen ekipler, 350 saatlik görüntülerden motosikletli bir şüphelinin eşkalini belirledi.

Çıkardığı yangınları itiraf eden zanlı, işlemlerinin ardından tutuklandı.

Kurttepe hakkında yürütülen soruşturmanın ardından devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak suçundan ağırlaştırılmış müebbet, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma suçundan da müebbet hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Adana 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Ağırlaştırılmış müebbetle cezalandırıldı 

Mahkeme heyeti, sanığı terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma ve devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Tutukluluk halinin devamı kararlaştırılan sanığa, 100 bin lira da adli para cezası verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1785334/pkknin-talimatiyla-ormanlari-yakan-saniga-agirlastirilmis-muebbet
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.