Cübbeli Ahmet’in iddiaları üzerine bakanlık harekete geçti

İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım” ifadeleri üzerine gerekli tahkikata başlandığını söyledi.
Ankara Masası
|
21 Eylül 2020, Pazartesi - 13:13
Cübbeli Ahmet’in iddiaları üzerine bakanlık harekete geçti
İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, “Cübbeli Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü’nün “Savcılar beni çağırırsa silahlanan 150 derneğin ismini vermeye hazırım” ifadeleri üzerine açıklama yaptı.


"Terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır"

Bir kısım derneklerin silahlandığı iddiası ya da ihtimaline karşı kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını ifade eden Ersoy, "Paylaşılan ilk demeçten sonra da derhal Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü denetçileri, terör ve istihbarat birimlerimiz tekrar tahkikata başlamıştır. Mesele aynı hassasiyetle takip edilmeye devam edilecek, idari ve adli süreçler işletilecektir." dedi.
Ünlü, yaklaşık bir yıl önce Haber Türk TV’de Didem Arslan Yılmaz’ın, bu ay içinde de CNN Türk’de Ahmet Hakan’ın programında yurt genelinde 2 bin civarında selefi yanlısı derneğin silahlandığını öne sürmüştü. Ünlü, Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada ise “Cumhuriyet Savcısı’nın çağırması halinde, bu derneklerden en az 150’sini isim isim kendilerine söyleyeceğim. Bazı yerlerde de yasak olmasına rağmen mescitler açtıklarını öğrendim” demişti.
http://www.ankaramasasi.com/haber/179471/cubbeli-ahmetin-iddialari-uzerine-bakanlik-harekete-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.