Adnan Beker'den pahalı su eleştirilerine yanıt

ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, AK Parti cephesinden gelen suya yüzde 50 indirim talebine tepki gösterdi. Beker, elektrik, doğalgaz ve mazota peş peşe zam geldiğini belirterek, ASKİ'nin maliyetlerindeki artışa dikkat çekti. Beker "Milletin derdi su değil arkadaşlar, suyla siyaset olmaz" dedi.
Büşra Ünal
|
10 Ekim 2022, Pazartesi - 19:12
Adnan Beker'den pahalı su eleştirilerine yanıt

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Ekim Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'nde AK Parti'nin suya yüzde 50 indirim talebi bir kez daha gündeme geldi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın veto kararına tepki gösteren AK Partili üyelere, ABB Meclisi İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker yanıt verdi.

1994 yılından 2018 yılına kadar her yıl ortalama 7 ve 8 üzeri ASKİ’nin suya zam yaptığını belirten Beker, son dönemdeki maliyet artışlarına dikkat çekti.

Son olarak mazota zam geldiğinin altını çizen Beker "Bu zam ne demektir maliyetlerin artışı demektir. Şimdi ASKİ’nin maliyetleri arttı. Burada arıtmada kullanılan elektrik, doğalgaz, mazot arabaların kullandığı makinelerin kullandığı, hepsi yüzde 25 zamlandı. Yani ASKİ’nin 1 trilyon liraysa aylık gideri ne oldu yüzde 25 daha koyarsanız 250 milyon daha geldi. Şimdi bu 250 milyon lira artış olmuşken ASKİ, yine suya artış yapmadı." dedi.

Beker, devlet yetkililerine çağrıda bulunarak, maliyetlerin karşılanması durumunda ulaşımı, ekmeği, suyu bedava yapacakları söyledi.

"İşçi esnaf ayaklansın istiyorsunuz"

AK Partililerin işçi ve esnafın ayaklandırmaya çalıştığını iddia eden Beker "Bakın şimdi burada 3,5 sene oldu, 3,5 senedir belediyenin getir getirecek her şeyine engel koydunuz. Yani diyorsunuz ki bu belediye Mansur Yavaş’ın belediyesi işçi maaşlarını ödemesin, işçiler eylem yapsın. Kiralar toplanmasın esnaf eylem yapsın diye dua ediyorsunuz. Allah'ta yardım ediyor hem ödüyoruz hem vatandaşımızla barışığız." şeklinde konuştu.

Beker sözlerini "Milletin su derdi değil arkadaşlar, suyla siyaset olmaz" şeklinde devam etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1827198/adnan-bekerden-pahali-su-elestirilerine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.