Kitre bebekleri yapan Hürrem Melek Pulcu ilk kez konuştu

İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kitre bebekleri yapan el sanatları öğretmeni Hürrem Melek Pulcu'nun konuşmasını paylaştı.
Ankara Masası
|
17 Aralık 2021, Cuma - 20:46
Kitre bebekleri yapan Hürrem Melek Pulcu ilk kez konuştu

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısı Aralık Ayı 5. Birleşimi'nde,  Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can'ın kitre bebek iddialarıyla ilgili İYİ Parti Grup Başkanvekili Adnan Beker, bebekleri yapan  el sanatları öğretmeni Hürrem Melek Pulcu'nun açıklamalarının yer aldığı videoyu izletti.

"11 bin 500 TL bir kompozisyon fiyatı"

Beker'in kürsüden izlettiği videoda Hürrem  Melek Pulcu kitre bebek tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi;

Ben Hürrem Melek Pulcu el sanatları öğretmeniyim. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nde 15 sene kitre bebek atölye şefliği yaptım. Kitre bebek sanatını 20 yıldır sürdürüyorum. Ben biraz bu projenin sürecinden bahsetmek istiyorum. Burası bir Kent Tarihi Müzesi olduğu için ben orada bir süre geçirdim. Öncelikle bu işe daha iyi adapte olmak adına sosyal medya hesaplarımı bile kapattım. 1 ay boyunca Beypazarı’nda bir otelde kalarak, oradaki esnaf ve zanaatkârlarla görüştüm. Bölgeye özel üretim ve imalat yaptırdığım için bir ay boyunca onlarla çalışma imkanımız oldu. Zanaatkârların içinde telkari ustaları, kunduracılar, yemeniceler, dokumacılar var. Belediye meclisinde Çamlıdere Belediye Başkanımızın, Beypazarı Kent Tarihi Müzesinde yaptığımız kitre bebeklerle ilgili konuşmayı izledim. Hem sevindim hem üzüldüm. Sevindiğim kısmı yıllarca emek verdiğim, öğrenci yetiştirdiğim kitre bebek sanatına 150 TL biçilen değerin 3 bin TL gibi bir seviyeye taşımasıdır. Üzüldüm çünkü Çamlıdere Belediye Başkanımızın sözleri gerçeği yansıtmıyor. 10 yıldır çalıştığımız belediye başkanımızla aramızda geçen konuyu benden izinsiz olarak meclise taşımasıdır. Dün gösterdiği ve 3 bin lira olarak açıkladığı kitre bebek, 81 ilin erkek ve kadın olarak toplam 162 adet yapılan bebeklerin bir örneğidir. Ortalama bir fiyat analizidir. İçinde günlük malzeme fiyat artışları ve artı kar yoktur. 11 bin 500 tl olarak ifade edilen rakam ise Beypazarı sünnet geleneğini ifade eden 7 adet kitre bebek ve minyatürleri bulunan bir kompozisyon fiyatıdır. Yani burada tek bir bebek fiyatı değil komple bir tema söz konusudur. Bu konularda sanatım hakkında bu şekilde gündeme gelmiş olmaktan rahatsızlık duymaktayım.

" ABB 11 bin lira, ben 3 liraya yaptırdım"

Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Caner Can kitre bebeklerle ilgili " Ankara’nın en büyük ustasının elinden çıkan bir kitre bebektir. 250 liralık bin liralık değil. Bunu bir değeri vardır. En ince noktasına kadar işlenmiştir. Takısı, ayağındaki papucu kim yapmış? Beypazarı’ndaki kent müzesinin kitre bebeklerini yapan bayan yapmış. Bu bayan kim. Hürrem Melek Pulcu.Kendisi olgunlaşma enstitüsünden  emekli bir öğretmen. Ben kedisiyle on senedir çalışırım. Dedim ki ben 81 ilin kıyafetini içeren, o şehirlerin sembollerini içeren eserleri sergileyecek bir müze yapacağım. Ve bir kitre bebek sizlere yaptıracağım. Borcumuz ne kadar dedim. 3 bin lira dedi. Arkadaşlar bunlar ABB’ye 11 bin liradan yaptırıldı. Ben 3 bin liraya yaptırdım dedim. Bayanın ismini verdim. 100-150 lira değildir bunun değeri." ifadelerini kullanmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1182343/kitre-bebekleri-yapan-hurrem-melek-pulcu-ilk-kez-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.