Cumhurbaşkanı, "Satranç oyuncusu gibi geleceği planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katılarak açılışı gerçekleştirdi.
Onur Çetinkaya
|
11 Ekim 2022, Salı - 14:33
Cumhurbaşkanı, "Satranç oyuncusu gibi geleceği planlıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Çanakkale Ayvacık-Küçükkuyu Yolu Assos ve Troya Tünelleri Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı.

Yatırım bedeli 4,6 milyar lira olan bir projeyi hizmete açtıklarını söyleyen Erdoğan, "Toplamda 9 kilometre olan bu yol Balıkesir ve İzmir'e ulaşımı sağlayan aksın en önemli bölümlerinden. Tüneller sayesinde Kaz Dağları'na en ufak zarar vermeden 50 dakikalık yolculuğu 5 dakikaya düşürdük. Yıllık kazancımız ise 133 milyon lira oldu." diye konuştu.

"Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka bir şey bilmiyor"

Cumhuriyetimizin 100. yaşını, Türkiye yüzyılı atılımıyla karşılamaya hazırlanıyoruz. 2053 vizyonumuzun inşasına başlıyoruz diye konuşan Erdoğan, muhalefeti eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Muhalefet toplanıp dağılmaktan başka bir şey yapmazken biz usta bir satranç oyuncusu gibi geleceği planlıyoruz. Daha önce milletimizi nasıl 2023 hedeflerimize buluşturduysak şimdi 2053 vizyonuyla buluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı sözlerine "Gençlerimizin Türkiye Yüzyılı konusundaki heyecanını söylemeyi gerek bile duymuyorum. Türkiye asla haritada görünen sınırlarından itibaren bir ülke değildir. Bizim gönül sınırlarımız ecdadımızın 3 kıta 7 iklim diye ifade ettiği genişliktedir.  " diye devam etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1829222/cumhurbaskani-satranc-oyuncusu-gibi-gelecegi-planliyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.