Avrupa kupalarında Türkiye fırtınası esti

Fenerbahçe ve Trabzonspor UEFA Avrupa Ligi'nde, Medipol Başakşehir ile Demir Grup Sivasspor UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde rakiplerini mağlup etti.
Ersin Küçükbarak
|
14 Ekim 2022, Cuma - 09:55
Avrupa kupalarında Türkiye fırtınası esti

UEFA Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta maçında Fenerbahçe, AEK Larnaka'yı deplasmanda 2-1 yendi. Bu galibiyetle puanını 10'a yükselten sarı-lacivertliler liderliğini korudu ve gruptan çıkmayı garantiledi.

Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri, 16. dakikada Pedro ile 80. dakikada penaltıdan Michy Batshuayi kaydetti. AEK Larnaca'nın golünü ise 52. dakikada penaltıdan Ivan Trickovski attı.

Fenerbahçe'de Valencia 86. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. AEK Larnaca'da Angel Garcia Cabezali 85. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyundışı kaldı.

Trabzonspor Monaco'dan rövanşı farklı aldı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu dördüncü maçında Fransa temsilcisi Monaco'yu 4-0 yenerek iddiasını sürdürdü.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri, 44. dakikada Malang Sarr kendi kalesine, 48. dakikada Vitor Hugo 57. dakikada Enis Bardhi ile 69. dakikada Trezeguet kaydetti.

Trabzonspor bu sonuçla grupta ikinci galibiyetini alarak 6 puana yükseldi ve  H grubunda ikinci sıraya yerleşti. Monaco aynı puanla Trabzonspor’u takip ediyor.

Başakşehir durdurulamıyor

Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi A Grubu 4. maçında Letonya ekibi RFS'yi 3-0 yendi ve 10 puana yükselerek gruptan çıkmayı garantiledi.

Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşmada Medipol Başakşehir'in golleri Deniz Türüç, Stefano Okaka (2)'dan geldi.

Grupta oynadığı 4. maçta 3. galibiyetini elde eden İstanbul ekibi puanını 10'a yükseltti ve son 2 maç öncesinde liderliğini sürdürdü. İkinci yenilgisini alan RFS ise 2 puanla son sırada kaldı.

Grubun diğer maçında ise İtalyan ekibi Fiorentina sahasında İskoç temsilcisi Hearts'i 5-1 mağlup etti ve puanını 7'ye yükselterek Medipol Başakşehir'i takibini sürdürdü. Turuncu-lacivertli ekip grupta beşinci maçında 27 Ekim Perşembe günü deplasmanda Fiorentina ile karşı karşıya gelecek.

Sivasspor 7 puanla liderliğe yükseldi

Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu dördüncü hafta maçında deplasmanda 1-0 geriye düştüğü maçta, Kosova temsilcisi Ballkani'yi 2-1 yendi.

Sivasspor'a galibiyeti getiren golleri 72. dakikada Hakan Arslan ile 81. dakikada Angielski kaydetti. Ballkani'nin tek golünü 36. dakikada Armend Thaçi attı. Tur için kritik bir galibiyet elde eden Sivasspor, 7 puanla liderliğe yükseldi

Gruptaki ilk maçında ağırladığı Slavia Prag'la 1-1 berabere kalan Sivasspor, deplasmanda CFR Cluj'ü 1-0 yenerken, son karşılaşmasında konuk ettiği Ballkani'ye 4-3 kaybetmişti.

Grubun diğer maçında ise CFR Cluj, Slavia Prag'ı 2-0 yenerek 7 puana yükseldi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1833037/avrupa-kupalarinda-turkiye-firtinasi-esti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.