Erdoğan Öztürk: Hilal Ayık'tan eleştiri almadım

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Akyurt'ta yaşanan sel faciasında Belediye Başkanı Hilal Ayık'la sürekli iletişim halinde olduklarını, ihmal konusunda ciddi bir eleştiri almadığını söyledi.
Ankara Masası
|
21 Ekim 2022, Cuma - 16:48
Erdoğan Öztürk: Hilal Ayık'tan eleştiri almadım

ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Öztürk, Ankara'da bu sene yaşanan sel felaketlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Selin önüne geçmek için caddelerde ızgara çalışması, derelerde ıslah çalışması yaptıklarını ifade eden Öztürk, Akyurt'taki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Akyurt'ta içme suyu sorunun çözdüklerini ifade eden Öztürk "Uludere var sürekli taşkınların yaşandığı. Buranın ıslahıyla ilgili biz ihale yaptık. Yüzde 38 civarında şu anda" dedi.

Çalışmaların tamamlanmadığı ifade eden Öztürk, yeni bir baskının önüne geçmek için halen çözüme ulaşmadıklarını sözlerine ekledi.

"Ciddi eleştiri almadım"

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'ın selin yaşandığı dönem 'uyarılarda bulunduk ancak gereği yapılmadı' açıklamalarına da yanıt veren Erdoğan Öztürk "O dönem Akyurt Belediye Başkanı ile sürekli irtibat halindeydik. Bizler kendi imkanlarımız ile, onlar kendi imkanları ile, DSİ kendi imkanları ile, olaya müdahale olduk. Hilal hanımla olay olduğunda zaman zaman görüştük. Sürekli fikir alışverişinde bulunuyorduk. Belediyenin ihmali olduğu konusunda bir eleştiri almadım kendisinden. " diye konuştu.

2022 Haziran ayında Akyurt'ta meydana gelen sel felaketinde 2 kişi hayatını kaybetmişti.

"Konuyu bu kadar basite indirmek doğru mu?"

Erdoğan Öztürk, ızgaralar temizlenmediği için sel felaketi yaşandığı iddialarına ilişkin ise şunları söyledi:

 "Sizce konu bu kadar basit mi? Yani konuyu bu kadar basite indirgemek doğru mu? Logar temizliği ihaleleri yapıyoruz biz.  Bakın bunları söylemek hoş değil ama benim birçok belediyeye yazdığım yazı var. Lütfen asfalt dökerken ızgaralarımızın, bacalarımızın üstünü kapatmayın. Kapatıyorsanız da bunları yükseltmek sizin göreviniz, asfalt koduna getirmek sizin göreviniz. Aksi taktirde biz yapıp size rücu ettireceğiz diyoruz. İyi, hoş rücu ettiriyoruz da zaman, personel, bir iş bir sefer yapılır. Dolayısıyla zaman diyorum, çünkü bahsettiğiniz yoğun yağışlar başlayacak. Benim hepsine yetişme şansım var mı sizce? Atlayacaklarım, tespit edemediklerim, yetişemeyeceklerim olacak. Yağmur yağdığında ne olacak, o yağmur kim bilir nerelere gidecek, nerelerde baskın oluşacak? Dolayısıyla en hassas olmamız gereken konu bu. Izgara temizliği değil sorun, tabii ki gerekli, tabii ki yapılmalı, sürekli de yapıyoruz. Boş durmuyoruz, kendi ekiplerimiz temizliyor, yüklenici marifetiyle yapıyoruz. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/1862007/erdogan-ozturk-hilal-ayiktan-elestiri-almadim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.