AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı anayasa teklifini Meclis'e sunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ayrıntılarının açıklanması beklenen ‘başörtüsüne anayasal güvence’ çalışmalarında teklifin bugün Meclis’e sunulması bekleniyor.
Onur Çetinkaya
|
02 Kasım 2022, Çarşamba - 09:55
AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı anayasa teklifini Meclis'e sunacak

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' çıkışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘anayasal güvence’ karşılığı sonrasında konu ile ilgili çalışmalar tamamlandı. 

AK Parti, başörtüsü konusunda hazırladığı Anayasa değişikliği teklifini, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunmaya hazırlanıyor. 

Önce MHP ardından muhalefet 

Teklifle ilgili çalışmasını tamamlayan AK Parti, düzenlemeyi Milliyetçi Hareket Partisi ile paylaştı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız ile de bir araya gelecek. Ardından da teklif konusunda muhalefet partileriyle de istişareler yapılacak.

2 maddede değişiklik yapılacak 

Teklif, anayasanın 2 maddesinde değişiklik öngörüyor. Buna göre "din ve vicdan hürriyetini" düzenleyen 24'üncü maddeye iki fıkra eklenecek. 

Erdoğan, o düzenleme ile hem başı açık hem başı örtülü kadınları kapsayan bir teminat ortaya koyacaklarını söylemişti. 

"Aile ve gençlik" haklarını düzenleyen anayasanın 41'inci maddesinin birinci fıkrasına "kadın ve erkek" ifadelerinin eklenmesi bekleniyor.

Teklifin ayrıntılarını ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de AK Parti'nin haftalık  grup toplantısında açıklayacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1898776/ak-parti-basortusu-konusunda-hazirladigi-anayasa-teklifini-meclise-sunacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.