Kılıçdaroğlu,''Ayrışan Türkiye istemiyoruz. Kucaklaşan bir Türkiye istiyoruz''

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Arnavutköy Yaşam Merkezi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu.
Onur Çetinkaya
|
16 Eylül 2022, Cuma - 11:53
Kılıçdaroğlu,''Ayrışan Türkiye istemiyoruz. Kucaklaşan bir Türkiye istiyoruz''

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, İstanbul'da ziyaretlerde bulundu.

Arnavutköy Yaşam Merkezi Açılış Töreni'nde konuşan CHP Genel Başkanı, Altılı masa ve Sosyal Konut Projesi hakkında açıklamalar yaptı.

''Ayrışan Türkiye istemiyoruz. Kucaklaşan bir Türkiye istiyoruz''

Kemal Kılıçdaroğlu Altılı masa ve haziran ayında yapılacak 2023 seçimlerine ilişkin; ''Bizim görevlerimizden birisi fakirin fukaranın hakkını korumaktır. Fakirin fukaranın hakkını korursanız sosyal devlet olur. Hiçbir evde gelecek endişesinin olmadığı bir Türkiye inşa etmek istiyoruz. Biz bu inşa olayını sadece CHP olarak değil 6 siyasi parti bir araya gelerek bunu yapmak istiyoruz. Sorun bir Türkiye sorunudur. Ayrışan Türkiye istemiyoruz. Kucaklaşan bir Türkiye istiyoruz. Varsa hataları hatalarıyla yüzleşme cesareti gösteren bir Türkiye istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. Böyle bir Türkiye 6 liderin de isteğidir. Bu çerçevede hareket ediyoruz. '' diye konuştu.

CHP liderinden sosyal konut tepkisi 

Her vatandaşın bir evi olmasına itirazının olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan  Sosyal Konut Projesi'ne tepki gösterdi. 

CHP lideri, Fikirtepe örneği üzerinden iktidarı eleştirdi,'' Para topluyorsunuz güzel. Yarın müteahhit, 'Ben yapmıyorum. Demire, çimentoya zam geldi' dese ne olacak? Fikirtepe'de gecekondular vardı. Kentsel dönüşüm yaptılar, fakiri fukarayı sürdüler, gökdelenleri diktiler oraya fakire ne ev ne yurt kaldı. Onları savunmak yine bana kaldı. Aynı tablonun yaşanmasını istemiyorum.'' ifadesini kullandı.

Sözlerine devam eden Kemal Kılıçdaroğlu,''  Parayı topluyorsun, herkes sıraya girdi parayı yatırdı. Kurayı 6 ay sonra çekeceksin. Baştan kura çeksen de alacaksın baştan sen parayı kullanacaksın, 6 ay sonra kura çekeceksin. Kurada çıkmazsa ne olacak benim hakkım?'' diye sordu.

'' İktidar değişecek, Millet İttifakı gelecek''

Türkiye'nin bütün sorunlarını çözeceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu, ''İktidar değişecek, Millet İttifakı gelecek iktidara, garantilerin tamamına uyacağız ve sürdüreceğiz. Böylece fakir, fukara ev sahibi olacak. Bunu nasıl yapacağız derseniz geleceksiniz İmamoğlu'nun kapısını çalacaksınız, size öğretecek. Size anlatırız çünkü biz vatandaşa hak temelli bakarız." açıklamasını yaptı.

''Elini ayağını çeksin''

    İstanbul'un yıllarca ihmal edildiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  Geçmişte kente rant gözüyle bakanlar, Kupon araziler bana sorulmadan kimseye verilmeyecek diyenler ''İstanbul'dan elini ayağını çeksin'' dedi.

    Kılıçdaroğlu son olarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. CHP lideri,''  Ankara'da oturduk, nutukları attık,  Arnavutköy bize oy versin, diyoruz. Bunları yapmadık. Ama şimdi yapıyoruz. Geleceğiz, oturacağız, helalleşeceğiz, kucaklaşacağız, ayrışmayacağız, beraber olacağız. Adalet, hak, hukuk için beraber olacağız.'' diye seslendi.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/1784901/kilicdarogluayrisan-turkiye-istemiyoruz-kucaklasan-bir-turkiye-istiyoruz
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.