İstanbul'daki saldırıyı gerçekleştirilen teröristin tekstil atölyesinde çalıştığı ortaya çıktı

İstanbul Beyoğlu'nda 6 kişinin ölümüne, 81 kişinin ise yaralanmasına neden olan terör saldırısının ardından terörist ile ilgili yeni gelişmeler yaşandı. Gözaltına alınan terörist Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli kadın teröristin daha önce tekstil atölyesinde çalıştığı ortaya çıktı.
Onur Çetinkaya
|
14 Kasım 2022, Pazartesi - 16:43
İstanbul'daki saldırıyı gerçekleştirilen teröristin tekstil atölyesinde çalıştığı ortaya çıktı

İstanbul İstiklal Caddesi'nde bombayı bıraktıktan sonra kaçan Suriye uyruklu terörist Ahlam Albashir gece yapılan operasyonla Küçükçekmece'de yakalandı.

Teröristin sorgusunda PKK/PYD/YPG terör örgütü tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda terör saldırısını gerçekleştiren Ahlam Albashır ve diğer şüphelilere yönelik yeni detaylar ortaya çıktı. Ahlam Albashır'in yaklaşık 1 sene önce PKK/YPG terör örgütü içerisinde istihbarat üyesi olarak eğitim almaya başladı.

Tekstil atölyesinde çalışmışlar 

Ahlam Albashır, 4 ay önce de yanında B. isimli bir teröristle birlikte kaçak yollarla Afrin üzerinden Türkiye'ye girdi. Esenler'de yaşayan Suriye uyruklu başka bir teröristin yanına gelen Ahlam Albashır ve B., burada kim oldukları belli olmasın diye karı-koca rolü yapmaya başladı. Çift, kamufle olmak için bir tekstil atölyesinde de işe başladı. 

Türkiye'ye eylem yapmak için giriş yapan teröristler, bu süre zarfında Türk istihbaratına yakalanmamak için eylem talimatı veren Kobani'deki teröristlerle herhangi bir dijital ortamda iletişime geçmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1933289/istanbuldaki-saldiriyi-gerceklestirilen-teroristin-tekstil-atolyesinde-calistigi-ortaya-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.