Ali Babacan’dan kadına şiddete karşı yürüyüş

DEVA Partili kadınlar tarafından, yarın yurdun dört bir yanında '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında yürüyüş düzenlenecek. İstanbul Kadıköy'de gerçekleşecek yürüyüşe, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da katılacak.
Hande Akyol
|
24 Kasım 2022, Perşembe - 17:00
Ali Babacan’dan kadına şiddete karşı yürüyüş

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında, İstanbul’da partisinin kadın ve eğitim politikaları başkanlıklarının düzenlediği toplantıya katıldı. 

Toplantıda açıklamalarda bulunan Babacan kadına yönelik şiddete vurgu yaparak, "Kadına yönelik şiddeti kınıyorum. Kadınlara dayanışma duygularımı iletiyorum" ifadelerini kullandı.

"Kadınlar on yıllar boyunca, siyasi kavgalarda koçbaşı olarak kullanıldı"

Babacan, kadının siyasi hesaplara alet edildiğini ifade ederek, "En keskin ideolojik kutuplaşmalar ve rejim kavgaları kadınlar üzerinden yürütüldü. Geleneksel olan ile modern olan, birbirleriyle kadının konumu üzerinden kavga etti. Laiklik, kadının kıyafeti üzerinden tartışıldı. 28 Şubat döneminde, başörtüsü bahane edilerek, kadınlar eğitim ve çalışma hayatından uzaklaştırıldı. Kadınlar, uzun yıllar süren ayrımcılığa ve haksızlıklara maruz kaldı. Kadınlar on yıllar boyunca, siyasi kavgalarda koçbaşı olarak kullanıldı. İstanbul Sözleşmesi bir gece yarısı terk edildiğinde, süreç yine kadınlar hiçe sayılarak siyasi hesaplar üzerinden yürütüldü" şeklinde konuştu.

Yürüyüş, yarın 10.30'da başlayacak

Öte yandan yarın Kadıköy Moda'da  DEVA Partili kadınlar ve Ali Babacan'ın katılacağı '25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü' kapsamında yürüyüş gerçekleştirileceği öğrenildi.

Sabah 10.30'da Moda İlkokulu önünde başlayacak yürüyüşün  Boğa Heykeli önünde son bulacağı belirtildi.

Babacan ve DEVA Partili kadınlar burada bir basın açıklaması gerçekleştirecek. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1955549/ali-babacandan-kadina-siddete-karsi-yuruyus
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.