6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Hatice Kübra Gümüşel'in kardeşleri konuştu

6 yaşında evlendirildiği edilen Hatice Kübra Gümüşel'in kardeşleri iddiaları yalanlarken, gelinlik fotoğrafların bir etkinlikte çekinildiğini öne sürdü. Ağabey, "6 yaşındaki bir kız nasıl evlendirilebilinir ki?" diye sordu.
Ankara Masası
|
08 Aralık 2022, Perşembe - 12:10
6 yaşında evlendirildiği iddia edilen Hatice Kübra Gümüşel'in kardeşleri konuştu

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı Hatice Kübra Gümüşel'i altı yaşındayken 29 yaşındaki müridiyle imam nikahıyla evlendirildiği iddialarına ilişkin aileden açıklama geldi.

Kübra Gümüşel'in ağabeyi diğer kız kardeşlerinin de gelinlik giydiği fotoğrafları göstererek “Evlendi mi bunlar da şimdi? Orada herhangi bir etkinlik var.” dedi.

6 yaşındaki bir çocuğu evlendirme gibi bir ihtimallerinin olmadığını belirten ağabey "6 yaşındaki bir kız nasıl evlendirilebilinir ki?" diye sordu.

Ağabey, annelerinin çok üzgün olduğunun ifade ederek "Annem bu haberleri duyduktan sonra ağzına bir lokma ekmek ya koymuştur, ya koymamıştır. Kardeşimizi Timur Soykan beyefendiden daha fazla seviyoruz." diye konuştu.

Kız kardeşi ise “Ben de 19 yaşındayım ve hala evlenmedim, bekarım. Üzerime de baskı yapmadılar” dedi.

Diğer kız kardeş de "Bizim yaşımızdaki kızların hepsi, bir tören olduğunda kabarık kabarık elbiseler giyerlerdi." ifadelerini kullandı. Sözlerine "Kadın hakları olarak savunuluyor ablam ama benim annem de bir kadın, ben de, kardeşim de bir kadın. Bizim haklarımız ne olacak. Ablamın iddialarını duyunca şok oldum." diye devam etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1994461/6-yasinda-evlendirildigi-iddia-edilen-hatice-kubra-gumuselin-kardesleri-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.