Ahmet Davutoğlu: "Hükümetin detaylarında anlaşmaya varmış durumdayız"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Bize yarın hükümet devredilmiş olsa 6 parti şu anda bir hükümetin bütün detaylarında, programların detaylarında anlaşmaya varmış durumda" dedi.
Ecem Çetin
|
03 Ocak 2023, Salı - 20:50
Ahmet Davutoğlu: "Hükümetin detaylarında anlaşmaya varmış durumdayız"

Ahmet Davutoğlu, Ankara Masası Gündem Özel programında gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"Metinlerin tek tek üzerinden geçtik"

Bütün politikalar çerçevesinde her alanda 6 partinin ortak metninin çıktığını belirten Davutoğlu, "Ben ortak metni liderlere bir tur daha götürdüm. Dün Kılıçdaroğlu ile iki saat, sayın Akşener ile 2.5 saate yakın bugün sayın Babacan ve Karamollaoğlu ile 2 şer saat görüştük. Oturup o metinlerin tek tek üzerinden geçtik." şeklinde konuştu.   

"Bize yarın hükümet devredilmiş olsa hazırız "

Ahmet Davutoğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Dolayısıyla şu anda bize hükümet teslim edilse yarın, bunu bir güven içerisinde söylüyorum ve halkımızın bu konuda güven duyması , kendisini rahat hissetmesi açısından söylüyorum. Bize yarın hükümet devredilmiş olsa hangi programı nasıl uygulayacağımız, 6 parti nasıl anlaşacaklar diyorlar ya, 6 parti şu anda bir hükümetin bütün detaylarında, programların detaylarında anlaşmaya varmış durumda. "

"Metinleri, büyük bir lansman ile bunun tanıtımını yapacağız "

Metinleri ocak ayı içerisinde lansmanla kamuoyuna duyuracaklarını söyleyen Ahmet Davutoğlu, "Bu metinleri daha sonraki bir tarihte muhtemelen ocak ayı içinde büyük bir lansman ile bunun tanıtımını yapacağız. Bir şey inşa ediyoruz biz. Paldır, küldür, günlük, konjektürel bir tartışmanın parçası haline bu altılı masayı getirmemek lazım." dedi.

Davutoğlu, altı lider olarak sallanan Türkiye'yi rotasına oturtmaya çalıştıklarını belirterek, masa çökecek iddialarının boşa çıktığının altını çizdi.

Aday meselesine de değinen Davutoğlu, " 6’lı masanın üyeleri verdiği sözleri tuttu. Seçim tarihi belli olana kadar da adayı konuşmayacağız" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2042658/ahmet-davutoglu-hukumetin-detaylarinda-anlasmaya-varmis-durumdayiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.