Akşener, "Asgari ücret açlık sınırının altında kalacak"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına verilen zammı eleştiren Akşener, "Asgari ücret açlık sınırının altında kalacak" dedi.
Onur Çetinkaya
|
04 Ocak 2023, Çarşamba - 11:04
Akşener, "Asgari ücret açlık sınırının altında kalacak"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisinin haftalık grup toplantısında gündeme dair değerlendirme yaptı.

"Suikast acilen aydınlatılmalı"

Akşener sözlerinin başında Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş suikastına yönelik açıklamalarda bulundu. 

İYİ Parti lideri," 30 Aralık Cuma günü, başkent Ankara, bir suikaste sahne oldu. Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Sinan Ateş’e düzenlenen suikast, emniyet ve istihbarat birimlerini, ayağa kaldırması gereken bir olaydır. Güvenlik güçlerimizin, bu önemli olayın acilen aydınlatılması için, ellerinden geleni yapacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"Ailesi Meclis'e önerge verilmemesini talep etti"

Sözlerine devam eden Akşener, "Ailesinin bir özel talebi oldu. Soru önergesi, araştırma önergesi yapılmamasına dair Ayşe Ateş üzerinden bir talebi oldu. Bütün herkese duyurmakla mükellefim" dedi.

"Asgari ücret açlık sınırının altında kalacak"

Kendi hortlattıkları enflasyon yüzünden asgari ücret artışı eriyip gitti açıklamasını yapan İYİ Parti Genel Başkanı, "Açıklanan asgari ücret, açlık sınırının sadece 370 lira üzerinde. Maalesef enflasyonun yakıcı artışı doğrultusunda önümüzdeki ay muhtemelen açlık sınırının altında kalacak. Türkiye'de çalışanların yüzde 60'ının aldığı ücret açlık sınırının altında olacak. Sayın Erdoğan milletimizi açlığa mahkum edecek." diye konuştu.

Sözlerini sürdüren Akşener, "Sayın Erdoğan, milletin kürsüsünden, sana samimiyetle bir şey sormak istiyorum. Yakın çevrende, asgari ücretle geçinen birisi var mı? "diye sordu.

Akşener'den emeklilik zammı tepkisi 

Emekli ve memurlara yapılan zam üzerinden konuşan İYİ Parti lideri, "Asıl mücadele, buradan sonra başlayacak.  Şimdi sizlere sormak istiyorum. Eğer asgari ücret, adı üstünde asgari ücretse; O zaman, nasıl oluyor da,  asgari ücretin altında, emekli maaşı verilebiliyor?. Emeklilerimizi, daha fazla yokluğa mahkûm etmeyin. Emekli maaşlarını bir an önce, asgari ücret düzeyine çıkarı. Artık bu sesi duyun." ifadelerini kullandı. 

"Koltuk elden gidiyor kaygısı, işte böyledir"

Emeklilikte Yaşa Takılanlara yönelik düzenlemeye değinen Akşener,  "Size EYT müjdesi verenler; hakkınızı teslim etmek için adım atmadılar. Buna mecbur kaldılar! Çünkü siz, onları mecbur bıraktınız! Siz, tek adama ve ucube sistemine, diz çöktürdünüz! İnadını kırdınız! Söylediklerini yedirdiniz. Sandık korkusu, işte böyledir! Koltuk elden gidiyor kaygısı, işte böyledir! Millet iradesinin yenilmez gücü, işte böyledir! Seçmenin yeniden velinimet olması, işte böyledir" açıklamasında bulundu.

"Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracak zamandayız "

Zulme ve zalimlere karşı, dimdik duran bir mücadele ruhuyla, dolup taştık diyen Akşener, " Türkiye’yi yeniden ayağa kaldıracak zamandayız. Çünkü bu yıl, çok kıymetli bir dönüm noktasındayız. Çünkü bu yıl büyük Türk Milleti’nin, tarihteki en parlak başarılarından biri olan Cumhuriyetimizin, 100’üncü yılındayız. "ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2043060/aksener-asgari-ucret-aclik-sinirinin-altinda-kalacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.