Boris Johnson, Zelenski ile bir araya geldi

İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'ya ziyarette bulundu. Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir araya gelen Johnson, Ukrayna'ya, Rusya'yla devam eden savaşını 2023'te bitirebilmesi için destek vereceklerini belirtti.
Onur Çetinkaya
|
23 Ocak 2023, Pazartesi - 11:05
Boris Johnson, Zelenski ile bir araya geldi

Kiev'e giden İngiltere eski Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile buluştu.

Ülkesinde Rusya'ya karşı savaşın devam ettiğini hatırlatan Zelenski, 2023'te söz konusu savaşta kazanmalarının mümkün olduğunu, bunun için uluslararası yardımların önemli olduğunu vurguladı.

Johnson ise "Biz, dostlarınız, 2023'te bu savaşı bir an önce bitirmenize yardımcı olacağız Çünkü bu dünya için en iyisi olacak. İnsanlar ölmesin. Ukrayna için ve açıkçası Rus halkı için de daha iyi olacak. Bunu şimdiden bitirelim." ifadelerini kullandı.

Sözlerine devam eden Johnson,"Savaşta Ukrayna'nın zafer elde edebilmesi için Ukrayna tarafına gerekli tüm silahların derhal sağlanması gerektiğini savunarak, "Bu, tankların sağlanması gerektiği anlamına geliyor." dedi.

Ukrayna'ya silahların verilmesi

Rusya'nın, Ukrayna'ya karşı savaş sırasında elindeki tüm imkanları kullandığını ifade eden Johnson, Ukrayna'ya silah verilmesinin savaşta tırmanışa yol açmayacağını belirtti.  

http://www.ankaramasasi.com/haber/2063135/boris-johnson-zelenski-ile-bir-araya-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.