ABB duyurdu! Yeni destek Başkent kartlara yatırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesinin sosyal yardım alan ailelerin ilkokula giden çocuklarına yönelik olarak başlattığı ‘kantin desteği’ uygulaması başladı. İlk etapta pilot bölge olarak seçilen Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartına 330 TL’lik destek tutarı yüklendi
Ecem Çetin
|
05 Şubat 2023, Pazar - 14:23
ABB duyurdu! Yeni destek Başkent kartlara yatırıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde duyurduğu kantin desteğine başladı. 

Proje kapsamında, ilk etapta  Altındağ ve Mamak’ta yaşayan 14 bin ilkokul öğrencisinin ailelerinin Başkent Kartlarına  kişi başı 330 TL’lik destek tutarı yatırıldı. 

İlerleyen süreçte uygulama, diğer ilçelerde de yaygınlaştırılarak 60 bin ilkokul öğrencisine ulaştırılacak.

"Ankara'da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak, biz varız"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kantin desteğine ilişkin sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptI: 

“Okulların başlamasıyla beraber evlatlarımıza da bir müjdemiz var. İlköğretime giden 14 bin çocuğumuza aylık 330 TL kantin desteğine başladık. Ankara'da hiçbir çocuk karnı aç eğitim almayacak, biz varız.”

Kart kullanımı 

Yatırılan destek tutarı öğrencinin okuduğu ilkokulun kantininde kullanılabilirken, bakiye her ay kantinci tarafından tek seferde çekilerek çocuğa karşılığında 22 adet kantin fişi verecek.Böylece çocukların ailelerinin Başkent Kartlarını her gün yanında taşımasına gerek kalmayacak. 

Sağlıklı ve yeterli beslenme 

Kantin desteği uygulamasıyla hem ailelere hem de kantincilere ekonomik olarak destek olunurken çocukların da okulda oldukları süre boyunca sağlıklı ve yeterli beslenmeleri sağlanmış olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2066337/abb-duyurdu-yeni-destek-baskent-kartlara-yatirildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.