TDP Başkanı Sarıgül'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a doğal afetler ve deprem bakanlığı kurun çağrısında bulunan Mustafa Sarıgül, "Türkiye Değişim Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sabri Erbakan’ı öneriyorum. Konusuna son derece hakimdir. Siyasi partili olmasın, tarafsız biri olsun derseniz Prof. Dr. Naci Görür’ü bakan yapın" dedi.
Ecem Çetin
|
20 Şubat 2023, Pazartesi - 13:05
TDP Başkanı Sarıgül'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı!

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin genel merkezinde haftalık basın toplantısı düzenledi. 

Sarıgül, "Yaşadığımız deprem felaketi üzerinden 15 gün geçti. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Allah'ım ülkemize ve dünya insanlığına böyle bir acıyı, inşallah bir daha yaşatmasın. Deprem olduğundan bu yana alandayım. Felaketin büyüklüğü her geçen gün daha çok ortaya çıkıyor. Yapmamız gereken, deprem olmadan önce mutlaka önlem almaktı. Üzülerek söylüyorum ki ne yazık ki yapılmamıştır. Depremi önleyemezdik ama önlem alsaydık bu kadar büyük acı ve yıkımla karşılaşmazdık." ifadelerini kullandı.

" Bir kararname çıkarın, doğal afetler ve deprem bakanlığını kurun"

''Cumhurbaşkanına sesleniyorum diyen'' Sarıgül, "Sayın Erdoğan, bir kararnameyle yeni bakanlık kurabiliyorsunuz. Bir kararname çıkarın, doğal afetler ve deprem bakanlığını kurun. Kadronuzda, bu bakanlığı layıkıyla yapacak arkadaşlar vardır. Kadronuzda şu anda bu konuda tecrübeli birisi yoksa size Türkiye Değişim Partisi’nin Genel Başkan Yardımcısı Sayın Sabri Erbakan’ı öneriyorum. Konusuna son derece hakimdir. Ehliyetli ve liyakatli bir arkadaşımızdır. Siyasi partili olmasın, tarafsız biri olsun derseniz Prof. Dr. Naci Görür’ü bakan yapın." değerlendirmesinde bulundu. 

"Hatay bir beka sorunudur"

Yabancılara emlak satışının yasaklanmasını öneren  Mustafa Sarıgül, "Bölgede nüfus yapısının bozulmasına ve değişmesine izin verilemez. Hatay bir beka sorunudur. Hatay'da yabancılara her türlü mülk satışı mutlaka yasaklanmalı." ifadelerine yer verdi. 

"Yurtları mutlaka öğrencilerimizle buluşturalım"

Üniversitelerde yüz yüze eğitime geri dönülmesinin önemini vurgulayan  Mustafa Sarıgül, şunları kaydetti:

"Depremzedelerin yurtlarda barınması fiziki olarak da mümkün değildir, depremzede kardeşlerimize başka imkanlar sağlayalım ve yurtları mutlaka öğrencilerimizle buluşturalım. "

Deprem bölgesindeki köylerde evlerle birlikte ahırlarında yıkıldığını aktaran Sarıgül, hem insanların hem de hayvanların sıkıntı yaşadığını söyledi. 

"Çiftçinin devlete en acil ihtiyacının olduğu dönemdeyiz"

Mustafa Sarıgül, şunları söyledi:

"Köylere ulaşmamız, çadır, gıda, yem desteği vermemiz lazım. Çiftçinin devlete en acil ihtiyacının olduğu dönemdeyiz. Tarım ve Orman Bakanlığı yardım gönderdi, hayvancılık ve tarıma ilişkin desteklerini açıkladı ama daha büyük, daha uzun süreli ve daha kapsamlı bir organizasyon gerekiyor. Köylerimizi tekrar el birliği ile ayağa kaldırmamız lazım."

TDP Lideri Mustafa Sarıgül, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

"Grup başkanvekilleri lütfen bir araya gelin"

Sarıgül, Ankara Masası'nın 'Bülent Arınç, Ankara Masası yayınında YSK'nın seçimi erteleme yetkisinin olduğunu söyledi. Sizce YSK seçimi erteleyebilir mi? Meclis kararı mı gerekli' sorusuna şu cevabı verdi:

"Kurtuluş Savaşı esnasında dahi, parlamento toplanmıştır, çalışmalarını yapmıştır. Ülkemizde Türkiye Değişim Partisi olarak şunu arzu ederiz;  Demokrasi kültürü öyle bir yere varmalı ki, bu acı ve sıkıntılı günlerde parlamentoda grubu bulunan partiler, çalışmalarını perde arkasında yapmalı, uygun olan neyse ülke için o karar mutlaka alınmalı. Ben parlamentoda grubu bulunan bütün siyasi partilere sesleniyorum; Grup başkanvekilleri lütfen bir araya gelin ve seçimle ilgili olarak yapılacak mı, yoksa teknik şartlar münasebetiyle oradaki yurttaşlarımızın göçük durumu, yer değiştirmeleri 12.5 milyon yurttaşımızı etkileyen bir yapıdır. Bunun değerlendirmesini yaparak lütfen Allah aşkına bir ortak karar alın. Ve Türkiye'yi rahatlatın. "

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070512/tdp-baskani-sarigulden-cumhurbaskani-erdogana-cagri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.