Uğur Poyraz: ''Seçim için iki seçenek var''

Seçim tarihine ilişkin açıklama yapan Uğur Poyraz, seçimlerin ertelenmesi tartışmalarına ilişkin "14 Mayıs’ta yapılmadığı takdir de zaten 18 Haziran’da anayasaya göre yapmak zorunda" dedi. Poyraz, seçimlerin 18 Haziran'da yapılmasından yana olduğunu ifade etti.
Ecem Çetin
|
21 Şubat 2023, Salı - 21:17
Uğur Poyraz: ''Seçim için iki seçenek var''

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, Ankara Masası Gündem Özel yayınında Gazeteci Gürkan Zengin'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

"İki tane seçenek var"

Poyraz, Kahramanmaraş depreminin ardından siyasette başlayan seçimlerin ertelenebileceği tartışmalarına ilişkin, "Cumhurbaşkanının bugüne kadar seçime ilişkin yaptığı açıklamalarda 14 Mayıs ile ilgili bir planlaması oldu. Bunun aleyhine ya da hilafına henüz bir cümle sarf etmedi. 14 Mayıs cümlesini sarf eden Sayın Erdoğan’dır. Dolayısıyla bununla ilgili bir cümle sarf edilecekse o sarf edecek. 14 Mayıs’ta yapmadığı takdir de zaten 18 Haziran’da anayasaya göre yapmak zorunda. Yani iki tane seçenek var." değerlendirmesinde bulundu. 

"Zaten seçim sathı mailindeyiz bu sırada deprem oldu"

Muhalefetin depremden dolayı erken seçim istemediğini aktaran Uğur Poyraz, "Zaten seçim sathı mailindeyiz bu sırada deprem oldu. Şöyle de bakmak gerekiyor devlette devamlılık esastır. Yani AK Parti olarak inşaat yaparız diğer muhalefet partililer inşaat yapamaz. İnşaatı muhalefet partileri yapmıyor. Siz AK Parti genel merkezi olarak yapmıyorsunuz. Bu işi sevk ve idare edecek kişi devlet" dedi. 

"Devlette devamlılık esastır"

Seçimlerin ertelenmesini öneren ve 3 seçenek sunan Bülent Arınç'ın açıklamalarına değinen İYİ Partili Poyraz, şunları söyledi:

"Kendisi nitelikli de bir hukukçudur. Türkiye’nin çok badireli dönemlerinde ve çok badireli konularda ismi geçmiş, kendisi de taraf olmuştur. Görüşlerine katılırım katılmam ayrı bir konu ama burada devlette devamlılığın esas olduğu ana kriterini bir tarafa koyup da bu işi devlet meselesinden çıkartıp bir siyasi partinin kabiliyeti üzerinden tanımlarsanız bu hem muhalefete haksızlık hem siyaset kurumuna ciddi bir itham hem de devleti iki paralık anlamına gelir. Bir kere benim ailemden aldığım terbiye ve Sayın Genel Başkanımın bana Türk siyasetiyle ilgili öğretileri bunun kesinlikle yanlış olduğudur. Biz devlette devamlılık esastır diyoruz."

Uğur Poyraz, seçimlerin 18 Haziran'da yapılmasından yana olduğunu ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070819/ugur-poyraz-secim-icin-iki-secenek-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.