Akşener, "Rant sevdasının acı reçetesiyle yüzleştik"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında deprem sonrası Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi, Akşener, "Kurduğun yağma düzeninin, ağır faturasını, kader planına yükleyemezsin. " dedi.
Onur Çetinkaya
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 10:41
Akşener, "Rant sevdasının acı reçetesiyle yüzleştik"

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası bölgede olan ve  ara verilen grup toplantısında konuşan  İYİ Parti lideri Akşener, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

"Kurduğun yağma düzenin faturasını kader planına yükleyemezsin "

Deprem felaketi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kader' sözüne atıfta bulunan Akşener, iktidarı bir kez eleştirdi.

İYİ Parti lideri, afetin ardından geç müdahale tartışmalarına değindi." Kendi beceriksizliğini ‘kader planı’ diyerek, perdeleyemezsin Sayın Erdoğan. Kurduğun yağma düzeninin, ağır faturasını, ‘kader planı’na yükleyemezsin. Devletimizi yönetemediğin gerçeğini, ‘kader planı’ diyerek gizleyemezsin! Hiç kadere sığınma! Bu beceriksizliğin arkasındaki, tek sorumlu sensin sen. " ifadelerini kullandı.

"Rant sevdasının acı reçetesiyle yüzleştik"

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, imar affı üzerinden eleştirilerine devam etti. 

24 yıl içerisinde hiçbir dersin alınmadığını ifade eden Akşener,  Rant sevdasının, hırsızlığın, yolsuzluğun, acı reçetesiyle yüzleştik. İmar affının, çözüm değil, tam tersine, ölüm fermanı olduğu gerçeğiyle yüzleştik." dedi.

"Sığınmacıları geri göndermeye davet ediyorum"

Türkiye'nin göç sorununa dikkat çeken Akşener, deprem bölgesinde yaşanan göç dalgasına değindi. 

Başta afetin yaşandığı Hatay olmak üzere tüm ülkede yabancılara konut satışının durdurulması gerektiğini söyleyen İYİ Parti Genel Başkanı, sığınmacıları ise ülkelerine geri gönderme çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili TBMM'ni görüşmeye çağıracaklarını belirten Meral Akşener, depreme karşı ise eylem planı hazırladıklarını ifade etti. 

Akşener konuyla ilgili, "Millet İttifakı olarak da bu çerçevede bir komisyon kurduk. Çalışmalarımızı ortaklaştırıp, en kısa zamanda milletimizle paylaşacağız." açıklamasını yaptı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070884/aksener-rant-sevdasinin-aci-recetesiyle-yuzlestik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.