Ak Parti kurmaylarından seçim açıklaması

Ak Parti'nin seçimleri 14 Mayıs'ta yapılmasından yana olduğu iddia edildi. Kurmayların 14 Mayıs'ta seçimlerin olmaması durumunda ise 18 Haziran'da yapılmasının zorunlu olduğu bilgisini aktardığı ifade edildi.
Ankara Masası
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 12:58
Ak Parti kurmaylarından seçim açıklaması

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 14 Mayıs veya 18 Haziran'da yapılması planlanan seçimlerin ertelenmesi tartışmaları başladı.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, AK Parti yönetim organlarında 'erteleme' tartışmalarına ilişkin değerlendirmeler yapıldı. AK Partili kurmayların seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılmasından yana olduğu, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) deprem bölgesinde yapacağı çalışmaların ardından seçimlerin yapılabileceği görüşünün kabul gördüğü aktarıldı. YSK'nın seçimlerin yapılması için hangi yolları kullanacağı üzerinde tartışıldığı öğrenildi.

Çalışmaların yetişmemesi durumunda ise 18 Haziran seçeneğinin önlerinde durduğunu belirten yetkililer, bu tarihte seçimlerin yapılmasının ise yasal zorunluluk olduğunu aktardı.

Meclis çalışmalarına ilişkin ise yoğun bir çalışmayla, tüm teklifler ve komisyon çalışmalarının seçime yetişebileceği üzerinde durdukları kaydedildi.

Seçim stratejilerine deprem eklenecek

AK Parti'nin seçim sürecindeki propaganda çalışmalarına depremin de ekleneceğinin altı çizildi. AK Partili bir yetkili "Normal bir seçim kampanyası yapmak mümkün değil. Önce afet bölgesinin toparlanması sonra afete karşı adımlar atmamız lazım" değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070920/ak-parti-kurmaylarindan-secim-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.