Mustafa Destici'den Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a istifa çağrısı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, afet döneminde Kızılay'ın çadır satmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a yönelik "Sorumluluğunu yerine getirip, yerini daha ehil kadrolara bırakması gerekir." dedi.
Ankara Masası
|
02 Mart 2023, Perşembe - 10:06
Mustafa Destici'den Kızılay Başkanı Kerem Kınık'a istifa çağrısı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, FOX TV'de İlker Karagöz'ün konuğu oldu.

Destici, Kahramanmaraş depreminin ardından Ahbap'a çadır sattığı için gündem olan Kızılay'a ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Kızılay bizim gözbebeğimiz" diyen Destici "154 yıllık nadide bir kurumumuz. Türkiye yaşanan afetlere Hızır gibi yetişmesinin yanında, diğer ülkelerde meydana gelen afetlere de en önce yetişen kurum" ifadelerini kullandı.

Ancak, böyle bir afet döneminde Kızılay'ın tartışma konusu olmasının kabul edilemez olduğunu belirten Destici " O zaman burada bir beceriksizlik, yönetememezlik var.  Kızılay’ın başkanı ve yönetim kurulu bu süreci yönetemediyse ve Kızılay’ı böyle bir süreçte tartışılır hale getirmişse, burada herkesin sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledim." diye konuştu.

"Yerini ehil kadrolara bırakması gerekir"

Destici, Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı bir kez daha istifaya davet ederken sözlerine şöyle devam etti:

"Bölgedeki en büyük ihtiyaç ilk günden itibaren çadır. Orada insanlar çadır ararken, 2 bin küsur tane çadırın bir başka derneğe satılmış olması kabul edilebilir bir şey değil. Kızılay yöneticilerinden beklenen nedir? Kızılay’ın depolarında kaç tane çadır varsa tamamını hiç bekletmeden bölgeye sevk edilmesi gerekirdi. İmal ettiklerini de satmadan bölgeye göndermesi gerekirdi. Burada akıl devre dışı kalmış. Sorumluluğunu yerine getirip, yerini daha ehil kadrolara bırakması gerekir."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072382/mustafa-desticiden-kizilay-baskani-kerem-kinika-istifa-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.