CHP’li Başkan’dan muhalefete deprem tepkisi

İzmir Bornova Belediyesinin CHP'li başkanı Mustafa İduğ, “Kimse kusura bakmasın, devletimize oraya buraya laf atmasın. Öyle bir hasar var ki orada, hiçbir şekilde yetişmek mümkün değil... İstediğiniz kadar arama kurtarma ekibi getirin, hayır yetişemezsiniz.” dedi.
Mevlüt Peker
|
02 Mart 2023, Perşembe - 18:45
CHP’li Başkan’dan muhalefete deprem tepkisi

6 Şubat Pazartesi saat 04.17’de, 8,6 kilometre derinlikte meydana gelen ve 60 saniye süren Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem ile aynı gün saat 13.24’te, 7,7 kilometre derinlikte meydana gelen ve 45 saniye süren Kahramanmaraş Elbistan merkezli 7,6 büyüklüğündeki depremden başta Kahramanmaraş ve Hatay olmak üzere Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Osmaniye, Adana ve Elazığ kentleri etkilenmiş, OHAL ilan edilen 11 kentte deprem büyük yıkıma ve can kayıplarına yol açmıştı. Verilebilecek en üst seviye alarm durumu olan 4. Seviye alarmıyla birlikte devletin tüm kurumlarının seferber olduğu Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yaralar hâlâ sarılmaya çalışılıyor.

Tüm dünyanın "Asrın Felaketi" olarak nitelendirdiği, muhalefetin ise "abartmayın" dediği 11 ilde, çoğu ülke yüzölçümünden büyük bir alan olan 110 bin kilometrekare alanda etkili olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde 45 bini aşkın insan vefat etti, 100 bini aşkın bina yıkık ya da ağır hasarlı hale geldi, 1 milyon 971 bin 589 vatandaş tahliye edildi.

Tüm bunlar yaşanırken bazı siyasi parti liderleri, gittikleri deprem bölgesinde asker olmadığını, arama kurtarma çalışmaları yapılmadığını, hiçbir yere çadır ve yardım gelmediğini savundu.

CHP'li başkan sert tepki gösterdi

Muhalefetin eleştirilerine CHP'li Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ çok sert tepki gösterdi. Belediye meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa İduğ, “Hiç kimse kusura bakmasın. Öyle devletimize, oraya buraya laf atmasın; yetişilemezdi. Öyle bir hasar var ki orada; hiçbir şekilde yetişmek mümkün değil. İstediğiniz kadar arama kurtarma ekibi getirin yetişemezsiniz” dedi.

Mustafa İduğ sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ana caddelerdeki bütün binalar yıkılmış, ara sokaklarda mahalleler kaybolmuş. Hatay’da 153 bin bağımsız ev var ve 129 bini yıkılmış. Kalan 20-25 binde de oturmak mümkün değil, içeriye giremezsiniz. Tam 18 milyon metreküp moloz var ve bu molozların altında binlerce ölen, tespit edilemeyen kimlikler var. Bugün o molozları almaya kalksanız 1 milyon adet kamyona ihtiyacınız var. Nasıl bir hasar olduğunu düşünün. Burada istediğiniz kadar arama kurtarma çalışması yapın, başaramazsınız. Hazırlıklı mıydık, değildik.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072493/chpli-baskandan-muhalefete-deprem-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.