Rekabet Kurumu fiyatlar sonrası harekete geçti

6 Şubat depremleri sonrası göç yaşanan bölgelerde ev kira ve satışlarında fahiş fiyatların çoğalması üzerine Rekabet Kurumu duruma el attı. Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma başlattı.
Onur Çetinkaya
|
14 Mart 2023, Salı - 13:14
Rekabet Kurumu fiyatlar sonrası harekete geçti

Kahramanmaraş depremleri sonrası bölgedeki vatandaşlar çevre illere ya da yakınlarının yanlarına göç etmek zorunda kaldı.

Depremden mağdur olan vatandaşlar göç ettikleri illerde ise artan kişi sayısı nedeniyle emlak vurguncularıyla karşılaştı.

Çok sayıda ev bedelinden daha fahiş fiyata ya satılmak ya da kiralanmak istendi. Hal böyle olunca şikayetlerde arttı.

Rekabet Kurumu duruma el attı 

Rekabet Kurumu depremlerin ardından  Ankara'da faaliyet gösteren emlakçıların ve komisyoncuların, gayrimenkul satış ve kiralama ücretlerinde birlikte fiyat belirleyerek rekabeti ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla ön araştırma açılmasına karar verdi. Emlak piyasasında yaşanan fiyat dalgalanmalarını yakın takibe aldı.

Rekabet Kurumu yetkilileri incelemeler kapsamında, "Rekabet Kurumu, tüm teknik altyapısı ve personel kaynağıyla kartelleşmeyi engellemeye yönelik olarak yaptığı incelemeleri gayrimenkul piyasası üzerinde derinleştirmeye önümüzdeki dönemde de devam edecek, piyasa koşulları dışında gerçekleşen fiyat oluşumlarına yol açanların tespiti halinde sorumlular hakkında en ağır yaptırımları uygulayacaktır." ifadelerine yer verildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075135/rekabet-kurumu-fiyatlar-sonrasi-harekete-gecti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.