Lavrov “nükleer güçlerin çatışması” riskine dikkati çekti

Amerikalı yetkililerin sözleriyle eylemleri arasında uyuşmazlıklar bulunduğunu belirten Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünyanın en büyük iki nükleer gücü arasında çatışma çıkmasına yol açabilecek olayların ciddi riskler ortaya çıkaracağı hatırlatmasında bulundu.
Mevlüt Peker
|
16 Mart 2023, Perşembe - 00:43
Lavrov “nükleer güçlerin çatışması” riskine dikkati çekti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dünyanın en büyük iki nükleer gücü olan Rusya ve ABD arasında çatışmalara neden olabilecek risklere dikkat çekti.

Lavrov, Rossiya-1 televizyon kanalındaki "Moskova.Kremlin.Putin" programında yaptığı açıklamalarda, Karadeniz'de ABD'ye ait bir MQ-9 insansız hava aracının (İHA) düşmesi olayını ele aldı.

Lavrov, ABD'nin, Rusya'nın Karadeniz'de uçuşa kısıtlanmış bölgeler ilan etmesini görmezden gelerek, çatışmacı yaklaşımlarını tırmandırmak için sürekli bir provokasyon arayışı içerisinde olduğunu belirtti.

Lavrov, bu yaklaşımın kötü olduğuna işaret ederek, ABD'nin sürekli stratejik istikrarla ilgilendiğini söylediğini ancak Amerikalı yetkililerin eylemlerinin sözleriyle uyuşmadığını ifade etti.

Lavrov, "Dünyanın en büyük iki nükleer gücü olan iki büyük devletin çatışmasına neden olabilecek herhangi bir olay, her zaman ciddi riskler ortaya çıkarır. Bu nedenle, küresel güvenlik açısından bu tür olayların yaşanmaması son derece önemlidir" dedi.

Bu arada, ABD Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı (EUCOM), iki Rus Su-27 savaş uçağının, Karadeniz'de ABD'ye ait MQ-9 İHA'yı taciz ettiğini ve uçaklardan birinin çarptığı MQ-9'un uluslararası sulara düştüğünü açıklamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı ise ABD'ye ait MQ-9 İHA'nın Ukrayna'da gerçekleştirilen "özel askeri operasyon" nedeniyle uluslararası standartlara uygun olarak tüm hava sahası kullanıcılarına bildirilen geçici bir durum alanını ihlal ettiğini ifade etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075343/lavrov-nukleer-guclerin-catismasi-riskine-dikkati-cekti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.