Batı’nın tehditlerine rağmen Rusya kararlı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı’nın tehditlerinin, Rusya’nın Belarus’a nükleer silah yerleştirme planlarını değiştirmeyeceğini söyledi.
Mevlüt Peker
|
27 Mart 2023, Pazartesi - 22:37
Batı’nın tehditlerine rağmen Rusya kararlı

Belarus'a nükleer silah yerleştirme planından vazgeçmeyeceklerini belirten Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Batı’nın tehditlerinin, Rusya’nın Belarus’a nükleer silah yerleştirme planlarını değiştirmeyeceğini bildirdi.

Rusya’nın Belarus'a nükleer silahlar yerleştirme planıyla ilgili açıklamada bulunan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "Başkan (Vladimir Putin), geçen cumartesi gerekli açıklamalarda bulundu. Belarus'a nükleer silah yerleştirme planlarımızı Batı'nın tehditleri değiştiremeyecektir." diye konuştu.

Kuzey Akım petrol boru hatlarına yönelik saldırılarla ilgili soruşturmalarda Batılı ülkelerle yaşadıkları problemlere de temas eden Dmitriy Peskov, Batılı ülkelerin petrol boru hatlarına düzenlenen saldırıları örtbas etmek istediğini kaydederek, "Batılı ülkeler bu mevzunun üzerini örtmek ve gündemden düşürmek için yoğun çaba sarf ediyor. Fakat Rusya bu çabaları da engelleyecektir." ifadelerini kullandı.

Rus ve Türk medyasında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bir görüşme gerçekleşeceğine dair yapılan haberleri de reddeden Dmitriy Peskov, "Hayır. Kesinlikle bu doğru değildir." yanıtını verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076707/batinin-tehditlerine-ragmen-rusya-kararli
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.