Bahçeli, merhum Türkeş’i andı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefatının 26. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Mevlüt Peker
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 19:04
Bahçeli, merhum Türkeş’i andı

Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli, partisinin kurucusu Alparslan Türkeş'in yolundan hiç ayrılmadığını, MHP'nin kurucu liderliğini onurla üstlendiğini ve satanlardan, korkanlardan, yılanlardan, yorulanlardan ve ilk zorlukta vazgeçenlerden olmadığını söyledi. Bahçeli, Türkeş'in vefatının 26. yıldönümü dolayısıyla yayınladığı anma mesajında Türkeş'in milletin takdir ve taltifine hak kazanmış müstesna bir dava ve siyaset insanı olduğunu belirtti. Bahçeli, Türkeş'in Türkiye'nin çetin dönemlerinde taviz ve teslimiyete düşmeyen sağlam, sağduyulu bir mizaca sahip olduğunu ve tehlikeler karşısında sarsılmayan bir duruşa ve tehditler karşısında zaaf göstermeyen bir şuura sahip olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Türkeş'in milli ve manevi değerleri rehberi yaparak Türk siyasetini zamanlar üstü bir perspektiften, tarih ve kültür prizmasından kavramayı başardığını belirtti. MHP lideri, Türkeş'in milli bekayı devam ettirmek için mücadele ettiğini ve bunun büyük Türk milletinin elden ele taşınan mukaddes bir emaneti olduğunu vurguladı. Bahçeli, Türkeş'in söylediği "Emanet olunan davayı kucakladım. Hiç arkama bakmadan, tereddütsüz, hiçbir şeye aldırmadan yürüyorum" sözlerinin bu tarihi sürecin devamlılık içindeki gelişmesi ve genişlemesi olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Türkeş'in bozulan değerlerin, kaybedilen özgüvenin karşısındaki yegane ve aşılması imkansız bir hisar olduğunu dile getirdi. Bahçeli, Türkiye ve Türk milletinin milli bekasının devamı konusunda tarihinin en kritik dönemlerinden birisiyle karşı karşıya olduğunu belirtti. Bahçeli, Türkeş'in siyasi mücadelesi ve emanetlerinin 100'üncü yıla eriştiğini ve önümüzdeki Türk ve Türkiye Yüzyılı'nın da cumhurun iradesiyle Milliyetçi Hareket Partisi'ni beklediğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077513/bahceli-merhum-turkesi-andi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.