Ahmet Hamdi Çamlı kimdir?

Türk siyasetçi Ahmet Hamdi Çamlı kimdir? Necmettin Erbakan ve Recep Tayyip Erdoğan'ın gönüllü şoförlüğünü yapan Ahmet Hamdi Çamlı nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 17:15
Ahmet Hamdi Çamlı kimdir?

Ahmet Hamdi Çamlı, 1965 yılında İstanbul Fatih'te dünyaya geldi. Çamlı, lise eğitimini imam-hatip lisesinde, üniversite eğitimini ise uzaktan eğitim sistemi ile Network üniversitesini online tamamlayarak mezun oldu. 

Siyasi kariyeri

Ahmet Hamdi Çamlı, siyasi kariyerine mahalle teşkilatlarına katılarak adım atmıştır. Çamlı, Fatih İlçe Yönetim Kurulu üyeliği, İl teşkilatları ve Genel Merkez teşkilatlarında çeşitli görevler almıştır.  Çamlı, 2009 yılındaki Yerel Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği görevinde bulunmuştur. 2011 ve 2015 genel Seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliği görevinden ayrılan Çamlı, İstanbul'un 2. seçim bölgesinde 16. sıradan Milletvekili adayı oldu fakat seçilemedi. 

Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve 2014-2015 İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Spor Kulübü Başkanlığı görevlerinde bulunmuş ve ayrıca Star Gazetesinde önemli konular ve gelişmeler hakkında köşe yazıları yamıştır.

Ayrıca Ahmet Hamdi Çamlı, Eski Başbakan Necmettin Erbakan'ın ve İstanbul Büyükşehir adaylığından bu yana Recep Tayyip Erdoğan'ın gönüllü şoförlüğünü yapmıştır. 

Daha sonra  Ahmet Hamdi Çamlı, 1 Kasın 2015 Genel Seçimlerinde İstanbul 2. Bölge 13. sıradan aday gösterilerek Ak Parti'den milletvekili olarak seçildi. Çamlı, kariyer hayatına Dışişleri Komisyon Üyesi olarak devam etmektedir.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2077756/ahmet-hamdi-camli-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.