AK Parti ve MHP'den ortak liste kararı

AK Parti ve MHP kurmaylarının Osmaniye, Iğdır, Çanakkale gibi 19 ilde ortak liste çıkarma çalışmalarına liderlerin karşı çıktığı öne sürüldü
Ankara Masası
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 09:54
AK Parti ve MHP'den ortak liste kararı

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala ittifaklar arasında milletvekili listeleri görüşmeleri devam ediyor.

Ortak liste çıkarıp çıkarmayacakları konusunda anlaşma sağlamaya çalışan partiler için son gün ise 9 Nisan.

Cumhur İttifakı ortakları AK Parti ile MHP arasında da  28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Osmaniye, Iğdır, Çanakkale gibi illerde ortak liste çıkarma ihtimali üzerine kurmaylar görüşmeler yürütüyor.

19 il üzerinde yapılan çalışmalarda " MHP’nin aday çıkarmayarak, AK Partili isimleri, bazı illerde ise AK Parti’nin aday çıkarmayarak MHP’li isimleri destekleyebileceği' iddia edilmişti.

İki liderden ret kararı

Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre, ortak liste çalışmalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den ret kararı geldi.

AK Parti'nin iktidar olduğu illerde aday göstermemesinin söz konusu olmayacağını belirten Erdoğan'ın çalışmaları reddettiği belirtilirken, Devlet Bahçeli'nin ise “MHP’nin siyasi geçmişi ve birikimi ile partinin üç hilale oy veren seçmen yapısı” gerekçesiyle “bu çalışmaya ret kararı verdiği” öne sürüldü.

Liderler bir araya gelecek

Bugün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici seçim sürecini değerlendirmek üzere bir araya geleceği iddia edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077818/ak-parti-ve-mhpden-ortak-liste-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.