Araştırmacı Bekir Ağırdır’dan Muharrem İnce kritiği

Araştırmacı Bekir Ağırdır, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlere ilişkin "Muharrem İnce yüzde 6'yı aşarsa seçim 2. tura kalır" dedi. Seçimin 2. tura kalması durumunda iktidarın elindeki devlet imkanlarını da seçimi kazanmak için kullanmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Ağırdır, 2. turda Erdoğan'ın kazanma şansının artabileceğini söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 14:38
Araştırmacı Bekir Ağırdır’dan Muharrem İnce kritiği

Bekir Ağırdır T24’ten Murat Sabuncu’ya verdiği röportajda, Muharrem İnce ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalma olasılığını değerlendirdi.

"İnce'yi eleştirmek işin en kolayı"

Muharrem İnce'ye destek veren seçmen kitlesini anlatırken "İnce'ye oy vereceklerin yarısı ilk kez oy verecek olan gençler" diyen Ağırdır, taleplerin görmezden gelinmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ağırdır, "Gençler diğerlerinde umut görmedikleri için 'Muharrem İnce' diyor. Gençlerin tepkisini görünür kıldı diye İnce'yi eleştirmek işin en kolayı" ifadelerini kullandı.

"İnce'nin oyu neden arttı, Millet İttifakı bunu anlamalı" uyarısında bulunan Ağırdır, "Millet İttifakı’nın Muharrem İnce ile sağlıklı bir diyalog kurması gerekiyor çünkü bu durum seçimi ikinci tura kalması riskini içeriyor ve iktidarın kazanma ihtimalini güçlendiriyor" dedi.

"Hikâye Erdoğan yandaşlığı-karşıtlığına dönüştü, iktidar da bunu istiyor"

Seçime doğru giderken muhalefetin seçmene yeni bir hikaye ve umut vermesi gerektiğini söyleyen Ağırdır, bunun henüz görülmediğini söyleyerek "Hikâye Erdoğan yandaşlığı-karşıtlığına dönüştü, iktidar da bunu istiyor. Mesele, ülkenin gidişatını değiştirecek bir hikâye inşa etmek olmalı. Sokaklarda 'seçim kazanıldı' coşkusu değil de tedirginlik varsa bu düşünülmeli" ifadelerini kullandı.

Seçime giderken ortaya çıkan ittifaklar ve seçim aritmetiğini anlatırken "Parlamentoda hiçbir ittifak 301 milletvekili çıkaracak gibi görünmüyor" diyen Ağırdır, "Millet İttifakı, İyi Parti dahil tek liste olmalı" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077858/arastirmaci-bekir-agirdirdan-muharrem-ince-kritigi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.