Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Türk ekonomist ve Türkiye'nin ilk aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk kimdir? Eski Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
08 Nisan 2023, Cumartesi - 15:54
Zehra Zümrüt Selçuk kimdir?

Zehra Zümrüt Selçuk, 1979 yılında Ordu'da dünyaya geldi. Selçuk, eğitimini  Ankara Atatürk Anadolu Lisesini tamamlayarak mezun oldu daha sonra Selçuk, Türkiye 49.'su olarak Bilkent Üniversitesinde tam burslu olarak Ekonomi Bölümü İktisadi ve İdari Bilimler fakültesini 3. olarak tamamladı. Selçuk, eğitim hayatına ABD'de Michigan Üniversitesinde ekonomi doktorasına, Teksas Eyalet Üniversitesinde devam etti.

Kariyeri

Zehra Zümrüt Selçuk, Teksas'taki eğitiminin ardından  2003-2007 yılları arasında Teksas Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak bir süre çalıştı. Ardından Selçuk, Türkiye'ye dönerek; İslam İşbirliği Teşkilatı organlarından İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezinde (SESRIC) çalıştı ve ayrıca kurumda yöneticilik görevini de üstlendi. Daha sonra Selçuk,  Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Ankara temsilciliği, Kadın Platformu üyeliği, Satrançla Büyüyorum Derneği yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Zehra Zümrüt Selçuk,  9 Temmuz 2018 yılında Türkiye'nin ilk aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı olarak atandı. Selçuk, Türkiye Cumhuriyeti tarihine Ruhsar Pekcan ile birlikte, 66'ıncı hükümette yer alan iki kadın bakandan birisi olarak adını yazdırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078098/zehra-zumrut-selcuk-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.