Murat Köse'den ABB'ye 'rant' suçlaması

ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB'nin ihalelerde usulsüzlük yapıldığını iddia ederek "Fen İşleri ile özellikle Portaş üzerinden bir rant yolu yapılmış. Asfalt döşemiyorlar ama bir rant yolu var. İspatı denetim raporudur" diye konuştu.
Ankara Masası
|
14 Nisan 2023, Cuma - 16:29
Murat Köse'den ABB'ye 'rant' suçlaması

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'nde AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, ABB'nin yaptığı ihalelere ilişkin çok tartışılacak iddialarda bulundu.

Murat Köse, 4 yılda yapılan ihalelerin yüzde 65'in adrese  teslim olduğunu söyledi.

ABB tarafından bir ailenin 12 şirketine 1,5 milyar liralık iş verildiğini öne süren Köse " Bunlarla ilgili usulsüzlük yapıldığı tespit edildi. Maskeleri düştü artık hesap verme zamanı. Görevi kötüye kullanarak ihaleye fesat karıştırmaktan dolayı bugü meclis başkan vekilimiz Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu." ifadelerini kullandı.

"Fen İşleri ile özellikle Portaş üzerinden bir rant yolu yapılmış"

ABB'nin şirketlerinin hepsinin battığını altını çizen Köse şunları söyledi:

"Şirkete yapılan ödemeler var, binlerce liralar var ama şirketler batmış. Onların tespitlerini Sayıştay yapıyor. Fen İşleri ile özellikle Portaş üzerinden bir rant yolu yapılmış. Asfalt döşemiyorlar ama bir rant yolu var. İspatı denetim raporudur. Bunların hepsini Fen İşleri ve Portaş’ın başındakiler ve diğer yetkililer olmak üzere Mansur Yavaş bunların hepsinin hesabı savcıya verecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078783/murat-koseden-abbye-rant-suclamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.