Akar: Sudan için 5 nakliye uçağı görevlendirdik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk vatandaşlarının Sudan'dan tahliyesi için 5 nakliye uçağını görevlendirdiklerini açıkladı.
Mevlüt Peker
|
27 Nisan 2023, Perşembe - 22:24
Akar: Sudan için 5 nakliye uçağı görevlendirdik

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sudan'da yaşanan çatışmalar nedeniyle Türk vatandaşlarının tahliyesi için Türk Silahlı Kuvvetlerine ait 5 nakliye uçağının görevlendirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Kayseri Sanayi Odası'nın toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Port Sudan'a inen A400M uçaklarımızdan biri birazdan vatandaşlarımızı yurda getirmek için havalanacak. Yarın akşama kadar vatandaşlarımızın Türkiye'ye tahliyesi tamamlanmış olacak." dedi.

Sudan'da yaşayan vatandaşların tahliyesi için Dışişleri Bakanlığı ile planlama yapıldığını söyleyen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, C-130 tipi 3 uçağın, Wadi Sayidna'dan 210 vatandaşın tahliyesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ve A400M tipi 2 uçağın da Port Sudan'a indirildiğini belirtti.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, uçakların intikallerinin yakından takip edildiğini ve çalışmaların emniyetli bir şekilde sürdüğünü ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080252/akar-sudan-icin-5-nakliye-ucagi-gorevlendirdik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.