Ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2 ilk defa havalandı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı (SSB) İsmail Demir, milli ve yerli imkânlarla geliştirilen ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2’nin ilk defa havalandığı bilgisini verdi.
Mevlüt Peker
|
28 Nisan 2023, Cuma - 19:41
Ağır sınıf taarruz helikopteri ATAK-2 ilk defa havalandı

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, sosyal medya platformu Twitter’daki @IsmailDemirSSB onaylı hesabından paylaşımda bulunarak, "İstanbul'daki TEKNOFEST coşkusuna Ankara'dan müjdeli bir selam ile katılıyoruz. Ağır sınıf taarruz helikopterimiz ATAK-2 ilk kez havalandı. TUSAŞ ve katkıda bulunan tüm paydaşlarımızı tebrik ediyoruz." dedi.

ATAK 2 Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri Projesi çerçevesinde çalışmalar 17 Şubat 2019 tarihinde başladı.

Tasarım ve yapısal üretim faaliyetlerinin tamamlanması sonrası yer testlerine başlayan Ağır Sınıf Taarruz Helikopteri ATAK 2, ilk motor çalıştırma gereksinimleri olan testleri de başarıyla tamamlayarak, projenin en önemli dönemeçlerinden olan ilk motor çalıştırmasını da 23 Nisan 2023'te başarıyla icra etti.

Bu tarihten itibaren yerde motor çalıştırma ve dayanıklılık testleri yapılan ATAK 2 helikopteri, 28 Nisan 2023 tarihi itibarıyla tekerlerini pistten tamamen kesti ve 15.00-15.15 saatleri arasında ilk test uçuşunu başarıyla tamamladı. Sınıfında dünyanın üçüncü helikopteri olan ATAK-2'nin ağırlığı 10 ton ve 1200 kilogram mühimmat kapasitesine sahip.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080377/agir-sinif-taarruz-helikopteri-atak-2-ilk-defa-havalandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.