Gürsel Tekin kimdir?

Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin kimdir? Türk siyasetçi ve Cumhuriyet Halk Partisi milletvekili Gürsel Tekin nereli, kaç yaşında? İşte Gürsel Tekin hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
14 Şubat 2024, Çarşamba - 11:18
Gürsel Tekin kimdir?

Gürsel Tekin, 17 Haziran 1964 yılında Ardahan Göle'de dünyaya geldi. Tekin, lise eğitimini  Kars Alpaslan Lisesinde tamamladıktan sonra eğitimine Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesini kazandı fakat özel sebeplerden dolayısıyla üniversiteyi yarım bırakmak zorunda kaldı ve ailesiyle beraber ekonomik zorluklar gerekçesiyle İstanbul'a taşındı.

Siyasi Yaşamı

Gürsel Tekin, lise eğitimi sırasında Bülent Ecevit'in başkanlık yaptığı dönemde Cumhuriyet Halk Partisinin gençlik örgütüne katılarak siyasi hayatına adım attı. Tekin, 1980 Darbesi sonrasında siyasi hayatına ara vermek zorunda kaldı. Daha sonra tekin, 1984 yılında siyasete Sosyal Demokrat Partisi (SODEP) ile tekrar döndü. 

Gürsel Tekin, SODEP'in devamı niteliğinde olan Sosyal Demokrat Halkçı Partiye katıldı ve buradan Kadıköy  Belediye Meclis üyesi seçilerek 5 yıl sonra yapılan 1994 Türkiye Yerel seçimlerinde tekrardan seçilerek görevine kaldığı yerden devam etti. Sosyal Demokrat Halkçı Partinin 1995'te cumhuriyet Halk Partisi ile birleşmesinin ardından Tekin, görevine CHP'den devam ederek  partinin ilçe yönetim kuruluna girdi. Tekin, 1994 yılında ve 2004 yılında gerçekleşen Türkiye yerel seçimlerinde   belediye meclis üyeliğine seçildi ve 2004'te düzenlenen seçimde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğine seçildi. 

Gürsel Tekin, 2002-2005 arasında CHP İstanbul il başkan yardımcılığı görevinde bulundu. Tekin, 2007 yılında   İstanbul il başkan yardımcılığı görevinden istifa ederek 2009 yerel seçimlerinde  CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile çalışarak seçimde tekrardan  Kadıköy'den İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi seçildi. 

Gürsel Tekin, 2010 tarihinde yapılan CHP Parti Meclis toplantısında 48 üyenin oyuyla MYK üyesi ve Cumhuriyet Halk Partisinde Kılıçdaroğlu'nun Genel Başkan olmasının ardından 2011 Türkiye genel seçimlerinde   İstanbul milletvekili olarak meclise girmiştir. Daha sonra 2015 ve 2018 genel seçimlerinde  tekrar CHP İstanbul milletvekili seçilerek mecliste kalmayı sürdürmüştür. 

Genel Başkan Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği

Gürsel Tekin,  Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhuriyet Halk Partisi genel Başkanı seçilmesinin ardından  2010 tarihinde İletişim, Tanıtım ve Medya ile İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi ve daha sonra 2012 yılında  Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa etti fakat 34. CHP Olağan Kurultayında tekrardan Genel Başkan yardımcılığı görevine getirildi. Gürsel Tekin 2014 yılında  CHP Genel Sekreterliği görevine atanarak bu görevini 2016 yılına kadar sürdürmüştür.

İstifa etti!

Adı Kadıköy ya da Esenyurt adaylığı için konuşulan partinin önemli isimlerinden Gürsel Tekin, CHP’den sürpriz biçimde istifa etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080477/gursel-tekin-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.