HÜDA Par'ın kapatılması için Yargıtay'a başvuru

Büro-İş Sendikası, HÜDA Par'a kapatılması davası açılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavclığına başvurdu.
Ankara Masası
|
11 Mayıs 2023, Perşembe - 10:51
HÜDA Par'ın kapatılması için Yargıtay'a başvuru

14 Mayıs seçimlerine az bir süre kala AK Parti'nin listelerinden giren HÜDA Par hakkında  Büro-İş Sendikası,  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına kapatılma davası açılması için başvurdu.

Başsavcılığa sunulan dilekçede,  HÜDA Par'ın anayasanın ve Siyasi Partiler Yasası'nın çeşitli maddelerine aykırı eylemlerde bulunduğu belirtilerek, partinin faaliyetlerine son verilmesi talep edildi.

Cumhuriyet'in haberine göre dilekçede, HÜDA Par'ın Hizbullah ile ilişkileri ve parti yöneticilerinin yargılanması gerektiği vurgulandı. Hizbullah'ın tarihine ve kanlı eylemlerine atıfta bulunan başvuruda  dönemin Diyarbakır Emniyet Genel Müdürü Gaffar Okkan ile Konca Kuriş cinayetlerine de dikkat çekildi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun "Hizbullah bana göre bir terör örgütü değil" ve "Türk bayrağı bana problemli geliyor" gibi açıklamaları da dilekçede yer aldı.

Büro-İş Sendikası, HÜDA PAR'ın anayasanın 1, 2, 3, 6, 11, 41, 42, 68, 69, 174, 176. maddeleri ile Siyasi Partiler Yasası'na aykırı eylemlerde bulunduğu belirtilerek temelli kapatılması istendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081778/huda-parin-kapatilmasi-icin-yargitaya-basvuru
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.