Muayene sahibi doktorlar ameliyat yapabilecek

Yayımlanan "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile; muayenehane sahibi doktorların, şehirlerinde ameliyat yapabileceği özel sağlık kuruluşu olmaması ya da kontenjanlarının dolu olması hâlinde, Sağlık Bakanlığının izni ile diğer şehirlerdeki özel sağlık kuruluşlarında ameliyat yapabilmesine imkan verildi.
Mevlüt Peker
|
13 Mayıs 2023, Cumartesi - 19:04
Muayene sahibi doktorlar ameliyat yapabilecek

Sağlık sektöründe çalışan muayenehane sahibi hekimler, kendi şehirlerinde özel sağlık kuruluşlarında ameliyat yapabilme imkanına sahip olacak. Bu imkan, özel sağlık kuruluşlarının kontenjanlarının dolu olması veya kendi şehirlerinde uygun bir kuruluş bulunmaması durumunda Sağlık Bakanlığı tarafından verilecek izinle gerçekleştirilebilecek.

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan "Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ve "Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile bu düzenlemeler yürürlüğe girdi.

Yönetmelik değişiklikleri, muayenehane hekimlerinin özel hastanelerde ameliyat yapma sürecini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Yapılan yönetmelik değişiklikleriyle birlikte, muayenehane sahibi hekimler kendi şehirlerinde ameliyat yapabilecekleri özel sağlık kuruluşu bulunmaması veya kontenjanların dolu olması durumunda, Sağlık Bakanlığı tarafından izin verilen diğer illerdeki özel sağlık kuruluşlarında ameliyat yapabilecekler.

Muayenehanenin hizmet verdiği ilde ilgili branşta hizmet verebilmek için yönetmelik kapsamında belirtilen sınırlamalar veya gereklilikler sebebiyle uygun özel sağlık kuruluşunun bulunmaması durumunda, Bakanlık tarafından planlama amacıyla oluşturulan ilgili komisyondan görüş alınarak, mümkün olan yakın bir ilde sözleşme yapılacak.

Yönetmelik ayrıca poliklinik oda standardı, araç-gereç, personel ve ruhsat işlemlerine ilişkin uygulamalarda da değişiklikler içeriyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082044/muayene-sahibi-doktorlar-ameliyat-yapabilecek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.