Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Gıda, Tarım ve Ormancılık bakanı olarak görev almış Türk doktor ve siyasetçi Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir? 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde İYİ Parti Ankara milletvekili olarak meclise giren Ahmet Eşref Fakıbaba nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 12:31
Ahmet Eşref Fakıbaba kimdir?

Ahmet Eşref Fakıbaba, 16 Aralık 1951 yılında Şanlıurfa Birecik'te dünyaya geldi. Fakıbaba, eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp fakültesin tamamlayarak mezun oldu. 

Ahmet Eşref, 1982'de Taksim İlkyardım Hastanesinde uzmanlığını tamamlayarak Iğdır Devlet Hastanesinde kariyer hayatına adım attı. Ahmet Eşref, aynı hastanede 2 yıl sonra başhekim olarak görev aldı ve daha sonra Birecik Devlet Hastanesine geçiş yaptı. Ardından Ahmet Eşref, 1992 yılında Şanlıurfa SSK Hastanesine atanarak burada 11 yıl süreyle başhekimlik görevinde bulunmuştur. 

Siyasi Kariyeri

Ahmet Eşref Fakıbaba, siyasi kariyerine 2004 yerel seçimleriyle Adalet ve Kalkınma Partisi Şanlıurfa belediye başkanı seçilerek adım atmıştır. Ahmet Eşref 2009 yerel seçimlerinde partiden aday gösterilmeyince istifa ederek bağımsız aday olmuştur. Mart 2009 seçimlerinde Ahmet Eşref, tekrardan seçilerek Şanlıurfa belediye başkanı olmuş ve bir yıl sonra Saadet partisine katılmıştır.

Ahmet Eşref, Numan Kurtuluşun partiden ayrılmasıyla kendisi de ayrılarak tekrardan Ak Partiye döndü. Ahmet Eşref, partiden yine seçilemeyince 10 yıllık Şanlıurfa belediye başkanlığı görevinden de ayrıldı ve 2015 seçimlerinde Şanlıurfa milletvekili seçildi. Daha sonra Ahmet Eşref, 2017-2018 yılları arasında Gıda, Tarım ve ormancılık bakanı olarak görev aldı. 

Ahmet Eşref Fakıbaba, 2022 tarihinde AK Partiden istifa etmiştir ve aynı yıl İYİ Partiye katılmıştır. Ahmet Eşref geçtiğimiz günlerde düzenlenen 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde İYİ Parti Ankara milletvekili olarak meclise girdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082514/ahmet-esref-fakibaba-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.