Kurtcan Çelebi kimdir?

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 2. Bölge milletvekili olarak meclise giren Kurtcan Çelebi kimdir? AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı olan Kurtcan Çelebi nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 12:55
Kurtcan Çelebi kimdir?

Kurtcan Çelebi, 1982 yılında Samsun'da dünyaya geldi. Çelebi, eğitimin  Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Çelebi, çeşitli  sivil toplum kuruluşlarında görevlerde bulundu.

Siyasi kariyeri

Kurtcan Çelebi, siyasi kariyerine 2007 yılında  AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi olarak adım atmıştır. Daha sonra Çelebi, 2011 yılında  İlçe Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde, AK Parti Mamak İlçe Gençlik Kolları Başkanlığına seçilmiştir. Bir yıl sonra Çelebi, 2012'de  Genel Merkez Gençlik Kolları 3. Olağan Kongresinde Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi,  Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı ve Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Kurtcan Çelebi,  2014 yerel seçimlerde, Mamak İlçe Belediyesi Meclis Üyeliği ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliğine seçilerek görev almıştır. Aynı yıl Çelebi, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı ve İl Gençlik Kolları 4. Olağan Kongresinde AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanlığına seçilmiş ve halen bu görevini sürdürmektedir. 

Kurtcan Çelebi, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 2. Bölge milletvekili olarak meclise girmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082637/kurtcan-celebi-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.