Fuat Oktay kimdir

14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 3. Bölge milletvekili olarak meclise giren Fuat Oktay kimdir? Eski Başbakanlık Müsteşarı ve Türkiye'nin ilk cumhurbaşkanı yardımcısı olan Fuat Oktay nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
18 Mayıs 2023, Perşembe - 13:18
Fuat Oktay kimdir

Fuat Oktay, 1964 yılında Yozgat'ta dünyaya geldi. Oktay, eğitimini Çukurova Üniversitesi İşletme Fakültesini tamamlayarak mezun oldu ve aynı üniversitede araştırma görevlisi olarak görev aldı. Ardından Oktay, Amerika Wayne State Üniversitesinde yüksek lisans eğitimini tamamladı ve aynı üniversitede doktora yaptı. 

Fuat Oktay, Beykent Üniversitesi  İşletme Bölüm Başkanlığı ve Dekan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Oktay, 2008 yılında 4 yıl boyunca Türk Hava Yolları şirketinde  Stratejik Planlama ve İş Geliştirme, Satış ve Pazarlama, Üretim Planlaması ve Bilgi Teknolojilerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Ayrıca, Oktay, TUSAŞ yönetim kurulu üyeliği, Türk Hava Yolları Teknik  Yönetim kurulu üyeliğinde ve Türk Telekom   Yönetim Kurulu başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 

Siyasi kariyeri

Fuat Oktay, 2012-2016 yılları arasında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı görevini yürüttü. Oktay, 2016-2018 yılları arasında ise  Başbakanlık Müsteşarlığı görevinde bulundu. Daha sonra Oktay, Recep Tayyip Erdoğan tarafından  Türkiye'nin ilk Cumhurbaşkanı yardımcısı olarak atandı.

Fuat Oktay, 14 Mayıs 2023 Türkiye Genel seçimlerinde 28. dönem Ankara AK Parti 3. Bölge milletvekili olarak meclise girmiştir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082647/fuat-oktay-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.