Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonu susmuyor

Seçim zaferi sebebiyle Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik tebrik telefonları gelmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde de Erdoğan'ı, Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Kosova Başbakanı Kurti, Macaristan Başbakanı Orban, Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, Somali Cumhurbaşkanı Mahmud ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov aradı.
Mevlüt Peker
|
31 Mayıs 2023, Çarşamba - 21:59
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonu susmuyor

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kosova Başbakanı Albin Kurti, Macaristan Başbakanı Victor Orban, Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, liderler görüşmelerde, Recep Tayyip Erdoğan'a yeniden Türk milleti tarafından cumhurbaşkanlığına seçilmesi sebebiyle tebriklerini iletti.

Erdoğan'ın Sırbistan ve Kosova liderleriyle yaptığı görüşmelerde ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova'nın kuzeyindeki gelişmelerle ilgili olarak bölgede kalıcı barış ve istikrarın tesis edilebilmesinin yegane yönteminin diyalog sürecinde ilerleme sağlanması olduğunu kaydetti. Erdoğan, Türkiye olarak diyalog sürecinde üzerlerine düşen katkıyı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Erdoğan, tebrik için kendisini arayan Macaristan Başbakanı Victor Orban'a teşekkür ederek, bugün Macar liderin doğum günü olması sebebiyle doğum gününü kutladı.

Erdoğan'ı tebrik eden liderlerden Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türk milleti tarafından yeniden cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını temenni ettiler.

IKBY (Irak Kürt Bölgesel Yönetimi) Başkanı Neçirvan Barzani, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid ve Bahreyn Kralı Hamad bin İsa el-Halife de, telefonla aradığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı seçim başarısı sebebiyle tebrik etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084357/cumhurbaskani-erdoganin-telefonu-susmuyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.