TBMM'de 539 milletvekili kayıt yaptırdı

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gerçekleşen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonrasında, milletvekillerinin kayıt işlemleri devam ediyor.
Mevlüt Peker
|
01 Haziran 2023, Perşembe - 18:40
TBMM'de 539 milletvekili kayıt yaptırdı

AK Parti'nin Denizli milletvekilleri Nilgün Ök, Cahit Özkan ve Şahin Tin de mazbatalarını teslim ederek kayıt yaptırdı. Özkan, seçimlerde milli iradenin galip geldiğini ve Cumhur İttifakı'nın Meclis'te çoğunluğu elde ettiğini belirtti.

Özkan, seçimler sonucunda 85 milyon insanın kazandığını vurgulayarak, AK Parti'nin hizmet odaklı siyasetinin Türkiye'yi aydınlık "Türkiye Yüzyılı"na taşıyacağını ifade etti.

Denizli'nin birçok ürünün yetiştiği bir bölge olduğuna dikkat çeken Özkan, Nilgün Ök ve Şahin Tin ile birlikte gazetecilere ve çalışanlara yöresel ürünler ikram etti.

"O seçilmeden bizim seçilmemizin hiçbir önemi yok"

AK Parti Siirt Milletvekili Mervan Gül, kaydını tamamladıktan sonra kayıt salonundaki görevlilere Siirt fıstığı ikram etti.

Gül, gazetecilere hitaben, 20 yıl sonra Gazi Meclis'te halka hizmet etmek için görev yapacağını belirterek, "Rabbim bizi halkımıza karşı mahcup etmesin." dedi.

Gül'e, 2003'teki Siirt yenileme seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın meclise girebilmesi için görevini bıraktığı hatırlatıldı. Bu konuya ilişkin olarak Gül şu şekilde cevap verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken, bir şiirde birlik ve beraberliğe vurgu yapması sebebiyle siyasi yasakla karşı karşıya kalmıştı. Ben o günleri hiç unutmuyorum. 2002'de milletvekili seçildiğimizde bir ordu gibi hareket ediyorduk, ancak Sayın Cumhurbaşkanımız yanımızda değildi ve tereddüt etmeden görevimizi bıraktık. Allah o günleri bir daha yaşatmasın, ama bugün de hiç tereddüt etmeden istifa etmeye hazırız. O günlerde Cumhurbaşkanımız seçilmemişti. Dolayısıyla, o seçilmeden bizim seçilmemizin hiçbir önemi yoktu."

Ayrıca, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın da kaydı, mazbatasının parti görevlileri tarafından TBMM’de kurulan kayıt masasına teslim edilerek gerçekleştirildi.

Meclis’te bugün yapılan kayıtlarla birlikte işlemlerini tamamlayan milletvekili sayısı 539'a yükseldi.

Diğer taraftan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı, yarın düzenlenecek Genel Kurul toplantısına izleyici sıfatıyla katılacaklara davetiye gönderildiği ve davetlilerin dışında TBMM'ye ziyaretçi kabul edilmeyeceği bilgisini verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084469/tbmmde-539-milletvekili-kayit-yaptirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.