BM, öldürülen Filistinli bebek için soruşturma istedi

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail askerlerinin başından vurarak öldürdüğü 2 yaşındaki Filistinli bebek için soruşturma istedi.
Mevlüt Peker
|
05 Haziran 2023, Pazartesi - 20:20
BM, öldürülen Filistinli bebek için soruşturma istedi

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da 2 yaşındaki Filistinli Muhammed et-Temimi'yi başından vurarak ağır yaraladıktan sonra hayatını kaybetmesi üzerine "tam bir soruşturma" talep etti.

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında bu konuya ilişkin bir soruya cevap verdi.

Dujarric, bu olayın işgal altındaki Filistin topraklarında meydana gelen korkunç şiddetin bir örneği olduğunu ifade etti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, bu konuda "tam bir soruşturma yürütülmesi" ve sorumluların cezalandırılması gerektiğine inandığını belirten Dujarric, BM'nin çocukları etkileyen çatışmalarla ilgili bir raporunun haziran sonu veya temmuz başında yayınlanacağını söyledi.

Dujarric, İsrail'in bu raporda "kara liste"ye alınıp alınmayacağına ilişkin bir soruya ise, "Raporu beklemeniz gerekiyor." yanıtını verdi.

Filistinli bebek hayatını kaybetti

İsrail askerleri, 1 Haziran'da Batı Şeria'daki yasa dışı Neveh Tzuf Yahudi yerleşim birimine ateş açan Filistinlileri bulmak amacıyla Nebi Salih beldesine baskın düzenlemiş ve beldedeki giriş-çıkışları kapatmıştı.

Baskın sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda 2 yaşındaki Muhammed başından, babası Heysem Temimi ise omzundan yaralanmıştı.

Bugün ise Filistinli bebeğin hayatını kaybettiği duyurulmuştu. 

 Filistin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 2 yaşındaki Muhammed bebeğin öldürülmesinin "insanlığa karşı işlenen bir suç" olduğu ifade edildi. 

 Açıklamada, İsrail güçlerinin yıl başından bu yana öldürdüğü Filistinli çocuk sayısının 28'e yükseldiği belirtilerek, olayın uluslararası bir soruşturma ile derhal ele alınması ve Uluslararası Suç Soruşturma Komisyonu'nun bu konudaki sorumluluğunu yerine getirmesi çağrısında bulunuldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2084930/bm-oldurulen-filistinli-bebek-icin-sorusturma-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.