Uğur Şahin ve Özlem Türeci hakim karşısına çıkıyor

BioNTech kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, aşı sonrası yan etkiler yaşayan kişiler tarafından mahkemeye verilmişti. İki bilim insanı yarın hakim karşısına çıkacak.
Onur Çetinkaya
|
11 Haziran 2023, Pazar - 12:10
Uğur Şahin ve Özlem Türeci hakim karşısına çıkıyor

2020 yılında tüm dünyada ölümlere neden olan Covid-19 salgını milyonlarca kişinin de hastalanmasına sebep oldu.

Koronavirüs pandemisi sonrası birçok ülke virüs için aşı geliştirdi. Onlardan biride Özlem Türeci ve Uğur Şahin tarafından Almanya'da kurulan BioNTech şirketiyle 

Türeci ve Şahin burada ürettikleri  mRNA bazlı Covid-19 aşısı sayesinde bütün dünyada ölüm ve hastalanma oranlarını en aza indirdi.

2020 yılında umut olan iki isim 3 yıl sonra hakim karşısına çıkmaya hazırlanıyor. İddiaya göre aşı sonrası çok sayıdaki kişide yan etkiler meydana geldi, kimilerinde kalıcı yan hasar bıraktı.

Hakim karşısına çıkıyorlar 

Aşı sonrası sorunla karşılaşan kişiler soluğu mahkemede aldı, Türeci ve Şahin'den şikayetçi oldu. 

Onlardan birisi de Hamburg'da yaşayan bir kadındı. Aşının ardından kalp ritminde bozukluk olduğunu iddia eden kadın iki bilim insanından şikayetçi oldu.

BioNTech kurucuları Türk bilim insanları Uğur Şahin ve Özlem Türeci, yarın şikayet sonrası ilk mahkemeye çıkacak.

Yargı sürecinin başlayacağı mahkemede vücudunun hasar aldığını öne süren kadının 150 bin euro talep ettiği öne sürüldü. S

Öte yandan bazı yetkililer, mahkeme sonrası suçlamaların olası kabul edilmesi durumunda şirketten ziyada hükümetin zarar görebileceği kanısında. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/2085646/ugur-sahin-ve-ozlem-tureci-hakim-karsisina-cikiyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.